Asbjørn Lysnes til minne!

En hedersmann er gått bort!

Publisert: 23. juni 2024 kl. 15.42

Sist oppdatert: 24. juni 2024 kl. 07.22

"En gammel skreppe henger i min gang - og under den en velbrukt fiskestang. Minner kommer når jeg på den ser, for min fisketid er ikke mer."

"Vårt mål er stort - det kan du vel forstå, fugl i hver gran og hare ved dens rot. Fisk i vann, bekker, store, små, først da hviler vi i fred og ro."

Din vandringsstav er lagt ned og med det har vi i Hedrum JFL og Kvelde-bygda  mistet en hedersmann, men vi sitter takknemlig igjen for hva du har betydd for mange og for laget!

Tross din høye alder- du var født 11 år før laget ble stiftet- så var du fortsatt aktivt med både i dugnadsarbeide og som tillitsvalgt til siste slutt. Dette var blitt din livsstil og adskillige timer og dager ble nedlagt hvert år. Det har vært en formidabel utvikling og fremgang i laget og som du har vært en stor del av og således vært med å forme slik vi fremstår og drives i dag!                                                                                                                                                                                                          Du var lagets formann fra 1987 og 4 år fremover og i tillegg til alt annet som skulle administreres av saker som hører en jeger og fiskelag til, så du viktigheten av å få barn og ungdom med i laget og inn i en sunn og spennende fritid. Adskillige ganger er skoler blitt besøkt og elevene har vært med ut, for noen på sin aller først fisketur. Mange solskinnshistorier er blitt med tilbake til utvalg og styret, noe som gav motivasjon for oss andre til også å være med å  bidra.

Alle dine år i fiskeutvalget og det ansvaret dere har for at alle vanna vi disponerer skal være "friske" og rikelig med fisk av god kvalitet, krever kunnskap og et engasjement som ikke kan ta slutt.

Fiske og fiskestanga har vært din lidenskap, likeledes når høsten kom og du kunne ta med børsa og harebikja til skogs, slå ut stolsekken, fyre opp i bålet, få ferdig "kaffelars". sette på steikepanna med flesk og kose seg i lag med gode jaktkamerater og høre på en gild harelos, og praten gikk muntert om "husær du det året da .....

Livet i laget vil gå videre, men minnet om en duglig arbeidskar og en organisasjonsmann som ble sett opp til vil stå igjen! Vi har mistet en venn, et Æresmedlem og en skikkelig Ambassadør for alle jegere og fiskere! 

Takk for alt!

Varme tanker til Else Marie og resten av familien!

Vi lyser fred over Asbjørn Lysnes sitt minne!

Styret.