Medlems- og foreningsfakta
HJFL ble stiftet i 1946 og har ca. 600 aktive medlemmer.
Publisert: 04. mars 2022 kl. 18.30
Sist oppdatert: 05. mars 2022 kl. 00.24
Om HJFL
HJFL har skytebane for hagle og rifle på Allum i Kvelde.
Riflebanen er med elektroniske skiver for både fast hold og løpende elg.
Leirduebanen er med jegertrap, sporting og leirduesti.
Foreningen disponerer 21 fiskevann i Larvik kommune. Som medlem fisker du gratis i alle våre vann.
HJFL's jaktutvalg driver med trening av hunder på utlagt blodspor, ferskspor og blodspor prøver (for godkjenning av ettersøkshunder), El-dresur hund -sau. Jegerprøvekurs for nye jegere , slaktekurs, jegeropplæring og salg av hundefor.
Vi har en egen kvinnegruppe (ca 15% av medlemmene) mens ungdommene ivaretas av hvert enkelt utvalg.
Foreningen er åpen for alle som deler våre interesser.
Følg oss på Facebook og Instagram
Lokalforeninger som bl.a. HJFL
NJFF består av 570 lokalforeninger (per januar 2019). Det er foreninger omtrent over hele landet. Disse varierer mye i hvordan de både er og hvordan de drives. Det finnes alt fra små foreninger med bare et fåtall medlemmer, til de største med i cirka 2.000.
Flertallet av foreningene har virksomhet innen et bredt aktivitetsspekter. Jakt, fiske, skyting, hund og andre temaer som er naturlig for en slik interesseorganisasjon. Det finnes også «smale» interesseforeninger som kun har engasjement innenfor ett aktivitetsområde. Det gjelder for eksempel foreninger som kun har konkurranseskyting eller konkurransefiske som sine formål.
NJFF og HJFL jobber for at flere kvinner skal bli aktive jegere og fiskere. Friluftslivet som omhandler jakt og fiske, har tradisjonelt vært et mannsdominert miljø. De siste årene har kvinneandelen økt, og kvinner begynner for alvor å gjøre seg gjeldende i HJFL.
Som ung i NJFF og HJFL har du mange muligheter når det gjelder jakt, fiske og friluftsliv. Vi vil legge til rette for at du skal få et best mulig grunnlag for å utøve verdens beste hobby og livsstil.
Fylkeslagene
NJFFs organisasjonsmodell har de senere årene vært omtrent lik organiseringen av det offentlige Norge. En eller flere lokalforeninger rundt om i kommunene, fylkeslag i hvert av de 19 fylkene og NJFFs sentralledd på nasjonalt nivå. Mange av de norske, frivillige organisasjonene har denne organiseringen, men med noen avvik, og da mest på fylkes-/regionsnivå.
I dag (2019) er ikke NJFF-organisasjonen lengre helt likt oppbygd som det offentlige Norge. Den pågående regionsreformen som Stortinget har besluttet, hvor fylker slås sammen, fører til at landet inndeles i færre fylker enn tidligere. Vår organisasjon har ikke gått inn i en slik fusjonsprosess for sine fylkeslag, slik at det fortsatt er de 19 fylkeslagene. For eksempel er de to tidligere Trøndelags-fylkene allerede fusjonert til ett fylke (Trøndelag), mens NJFF-organisasjonen fortsatt består av NJFF – Sør-Trøndelag og NJFF – Nord-Trøndelag.
NJFF
NJFF-organisasjonen startet ved stiftelsen i 1871 egentlig som en lokalforening for Christiania-området. Etter hvert ble flere foreninger etablert, og i Hedmark gikk lokalforeningene sammen og dannet et overbyggende fylkeslag i 1938. Fylkeslagsutviklingen fortsatte gjennom etterkrigstida, og fra 1960-tallet (etter sammenslåingen av NJFF, AJFF og SSF) har vi i prinsippet hatt den organisasjonsmodellen vi kjenner i dag. Det vil si lokalforeninger rundt om i by og bygd, fylkeslag i fylkene og en nasjonal overbygging (NJFF sentralt). Riktignok hadde vi ikke bare ett fylkeslag i hvert fylke før siste årtusenskiftet, da de to fylkeslagene i Oppland (Vestoppland fylkeslag og Gudbrandsdalen fylkeslag) ble slått sammen.