Superkokken disket opp med nydelig fiskesuppe til seniorene.
Superkokken disket opp med nydelig fiskesuppe til seniorene.
Publisert: 15. april 2023 kl. 08.39
Sist oppdatert: 15. april 2023 kl. 08.52
Vi fikk være med på hele prosessen. Sven Åge gjør ting han kan. Han kan ikke bare lage mat. Han er jo en underholder av rang. Han prata like mye som han kokkelerte. Latteren satt løst. Det gjorde kommentarene også.
- Vi starter med litt smør, sa Sven Åge. Og lar det putre litt. Og så tar vi litt smør til. Og litt til.
Og vipps, så var hele pakken oppi panna.
- Så må vi ha oppi litt kraft.
Litt kraft for Sven Åge er mange liter med egenprodusert fiskekraft.
- Så tilsetter vi litt fløte.
Litt fløte ble til 1,5 liter fløte. I følge Sven Åge er det ikke noe som er så godt som fløte i fiskesuppe. Det må i så fall være enda mer fløte.
Og så var det råvarene. Nydelig fisk av ulike slag. Brosme, flyndre, kveite, torsk og sei. Bjørn Gramm hadde slått på stortromma og forært seniorene nydelig fisk fra vestlandet. I Syvde har Bjørn og jaktlaget hans kjøpt et nydelig sted. Der jakter og fisker de.
Undervegs dukket Tore Langerud opp. Vi så for oss at her ble det enda mer liv i leiren. Det gjorde det også. Den ene historien tok den andre. Ble en liten kappestrid i historiefortelling mellom Sven Åge og Tore. Flere av oss som lo så tårene trilla.