Prøvefiske

I forbindelse med at Ramstadsjøen skal  tappes ned og demninger skal fornyes, så starter Fiskeutvalget-RJFF prøvefiske etter ørret 23.mai.

Publisert: 23. mai 2024 kl. 19.08

Sist oppdatert: 23. mai 2024 kl. 19.16

Dette er en viktig jobb der vi kan hente informasjon og status om tingenes tilstand i Ramstadsjøen før vannspeil justeres ned. 

Det vil bli målt lengde, tatt vekt og  K-faktor , all fanget ørret vil bli satt tilbake i vannet . Prøvefiske vil pågå frem til nedjustering av vannspeil som starter i midten av juni.

Etter at vannspeilet er oppjustert til høsten, starter et nytt prøvefiske . Der sammenligner vi resultatene på prøvefiske vår og høst, da får vi gode indikasjoner på videre kultiveringsarbeid på Ramstadsjøen i dataene som er samlet inn.

Vi sitter allerede inne med mye informasjon i fra Ecofact som er et uavhengig miljøfaglig rådgivningsselskap. De gjennomførte vann- og landbaserte prøver, samt prøvefiske i Ramstadsjøen i 2023. 

Så ser du høy aktivitet med båt på Ramstadsjøen i tiden fremover, da er det bare Fiskeutvalget -RJFF som gjør en innsats for fremtidens sportsfiske i Ramstadsjøen😉👍

Vi går en spennende tid i møte.

//Fiskeutvalget-RJFF