Jakt
Alle som skal drive ordinær jakt, må ha bestått jegerprøve og betale den årlige jegeravgifta til staten.
Nordre Hurum JFF disponerer jaktterreng i den nordre delen av gamle Hurum kommune, rundt Sætre, Klokkarstua og Rørvik.
Dette er våre jaktterreng. Klikk på linkene for å laste ned større kart i PDF-format:
Regler for kjøring fra bommen på Myrvold til kommune hytta.
Jaktregler og tider i NHJFFs terreng 2024
Jaktregler og tider i NHJFFs terreng 24
FELLESBESTEMMELSER FOR RÅDYRJAKT
Alle som tildeles fellingsrett på rådyr, får i utgangspunktet felle ett fritt dyr. Under all rådyrjakt med rifle/kombivåpen må jegeren ha bestått skyteprøven for storvilt. Skutte dyr kan bli kontrollert. Jegeren må ha tilgang til godkjent ettersøkshund. NHJFF tilbyr medlemmene dette gratis via avtale som signeres denne ligger lenger ned på siden. Jegere henstilles til og ikke postere nær offentlig vei eller sterkt trafikkerte turveier. Vis hensyn til turgåere.
RÅBUKK
Under bukkejakta er det kun tillatt å felle råbukk med gevir, og kun rifle er tillatt som jaktvåpen. Det er ikke tillatt å bruke løs på drevet halsende hund.
Jakttider August: 10 - 20, 22, 24, 26, 28, 30.
September: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24.
ORDINÆR RÅDYRJAKT
Det henstilles om og ikke skyte rågeit med lam. Jakta opphører når foreningens kvote er oppfylt i det enkelte delområde. Samtlige fellingsretter opphører når kvoten i alle områder er fylt opp. Dersom gjestekort for rådyrjakt brukes opp mot din fellingsrett, er du som innehaver av fellingsretten ansvarlig for at utøvelse og rapportering skjer i henhold til foreningens regler.
Jakttider September: 25, 26, 27, 28, 29, 30.
Oktober : 1-31 I September og Oktober vil det foregå elgjakt i områdene våre vis hensyn.
November: 1-30.
Desember: 1-23.
SMÅVILT
Småvilt kan jaktes innafor de rammer foreninga setter. Det henstilles til ikke å skyte jerpe, røy og orrhøne på grunn av svak bestand, og spare gamle setter under jakt på hare.
Jakttider September: 10 – 30.
Oktober: 1-31. I September og Oktober vil det foregå elgjakt i områdene våre vis hensyn,
November: 1 - 30.
Desember: 1 - 23.
ROVVILT OG FELLEFANGST
Både rådyr- og småviltkort gir automatisk rett til jakt og fangst av små rovdyr. Vi oppfordrer på det sterkeste om å bidra til aktiv viltpleie gjennom predatorkontroll. De tre medlemmer som feller mest rovvilt i NHJFFs terreng eller regi, vil bli premiert. NHJFF har innført eget rovviltkort som må medbringes utenom den ordinære jakttida i NHJFFs terreng
(10.08 – 23.12).
Rovvilt kan jaktes når det er jakt i foreningas terreng. Medlemmer som vil drive åtejakt på rev, hubrojakt eller kråkejakt utover foreningas jakttider, kan kontakte foreningens leder Tom Erik Nilsen, 90 96 80 34
Mår- og kråkefeller skal drives i foreningas regi, men kan ellers drives uten andre begrensninger enn viltlovens bestemmelser. Interesserte kan kontakte foreningens leder for å låne foreningas feller.
FANGSTOPPGAVE
Oppgave over felt og observert vilt skal leveres innen 5. januar påfølgende år til viltutvalgets leder Bjørn Johansen Hestehoven 19c 3490 Klokkarstua/TLF.91855978 mail: vilt@nhjff.no
(Rapporten kan lastes ned digitalt på www.nhjff.no og sendes inn digitalt)
Overholdes ikke fristen, mistes retten til jakt i foreningas terreng i et år. Alternativt kan jeger velge å betale dobbelt fellingsgebyr påfølgende år. Ufullstendig utfylt fangstoppgave anses som ikke levert.
ANNET
Trening av hund er tillatt fra 21. august til 23. desember unntatt de dager det er bukkejakt. Trening av hund i januar og februar er kun tillatt for fuglehunder og harehunder som er dokumentert rådyrreine. Dokumentasjon må forevises til leder i viltutvalget Bjørn Johansen. TLF. 91855978.
Vi oppfordrer ellers om å ta hensyn til snøforholdene i januar og februar. Trening av elghunder er ikke tillatt i foreningas terreng.
Nye innrapporteringsrutiner ved felling av rådyr
Ved felling av rådyr, behøver dette nå kun meldes inn pr SMS, istedenfor med eget skjema.
Komplett jaktrapport leveres skriftlig som tidligere ved årsskiftet. Ved felling meldes det
UMIDDELBART fra via SMS til leder i viltutvalget på mob. 91855978. SMS skal inneholde
følgende opplysninger:
* Jegers navn
* Dato og klokkeslett for felling
* Våpentype brukt under felling
* Sted (område og kartrute ihht. jaktkart)
* Dyrets kjønn, alder og slaktevekt (kan ettersendes)
Mottatt rapport blir bekrefta med kvitteringsmelding i retur, og vil normalt komme i løpet av
kort tid.
Huskeliste for jakt etter skadet vilt/ ettersøksjakt:
- Jegeren etter skuddet: Forbli fullstendig rolig i dekning og observer intenst. Klargjør til nytt skudd. Begynn ALDRI jakt etter nytt dyr før det første dyrets skjebne er klarlagt ved at det er konstatert falt.
- Jegeren etter at skadeskyting er fastslått:
a. Beinskudd: Dyret må forsøkes felt straks. Slipp eventuell løshund.
b. Ved øvrige skader på hjortevilt i skogen, gjør følgende: - Bli liggende skuddklar i minst 5 minutter.
- Merk så av din posisjon og ”blink ut” stedet der dyret ble påskutt før du beveger deg. Gå deretter fram og avmerk skuddstedet.
- Tilkall jaktleder/ jaktlag.
- Undersøk skuddplassen nøye med den hensikt å finne blodspor, avskutte hår eller beinmateriale. Vær omhyggelig med å ikke ødelegge noen sportegn. Ikke følg fluktsporet mer enn 50-60 meter.
- Tilkall ettersøksekvipasje.
- Selve ettersøksjakta skal aldri starte før det har gått 1-2 timer, slik at dyret får stivne i sitt sårleie/sårfeber får inntre.
- Benytt ventetida til å forberede ettersøket: Samle jaktlaget, planlegg selve ettersøksjakta, varsle evt. poster eller sett ut poster på aktuelle steder. Prøv å bestemme skaden ved å rekonstruere skuddepisoden og tolke skuddtegn.