Gauperegistreringens "finn og vinn"

Registreringsperioden for gaupe var over 28. februar, og alle sporlogger fra vårt mannskap ble lagt i Rovbasen før påske. Nå har vi trukket ut vinneren i "finn og vinn".

Publisert: 20. april 2022 kl. 12.31

​​​Mannskapet vårt har nok et år stått på og gjort en god jobb! Over 2000 km er sporet og lagt inn i Rovbase (Hedmark skal dekke minimum 1313 km). Ja, og mye, mye mer enn det som er lagt inn er nok sporet, for det hender jo at GPSen ligger igjen hjemme og... (på seg selv kjenner man andre;))

På alle disse kilometerne ble det mange sporobservasjoner av gauper, både enslige og familiegrupper flere steder. Enslige gauper teller ikke i registreringen, men vi registrerer at det i mange områder er mange enslige gauper også. Antall innmeldte observasjoner av familiegrupper (2 eller flere gauper) i Skandobs med NJFF-tilhørighet, som er bekreftet og har navn er 5, samt at det er lagt inn noen som er uten navn eller uten tilhørighet. I tillegg er det flere familiegrupper som er meldt inn direkte til SNO og vi har noen familiegrupper på viltkameraer i vårt viltkameraprosjektet/Scandcam.

Hvor mange familiegrupper ​​vi ender på etter årets sesong får vi svar på når Rovdatas rapport er klar. Vanligvis i slutten av mai, starten av juni. Dette legges ut på vår nettside så snart den kommer. Det blir spennende å se resultatet!

Finn og vinn

Mange har tatt i bruk Skandobs de senere år, og legger inn observasjoner der. Gledelig å se at det brukes, ikke bare av vårt mannskap, men av alle som ferdes ute. ​Som sikkert mange har observert, har vi en liten gulrot for å få flere til å ta i bruk Skandobs. De som legger inn observasjoner og oppfyller alle krav, bl.a. at observasjonen må "tagges" med NJFF-tilhørighet og bli dokumentert av SNO, er med i trekningen av en fin premie. I år, en jaktdress - Bergans Hogna. Årets heldige vinner er nå trukket: Odd Rudsdammen! Gratulerer! Odd fant spor og la inn en familiegruppe i Nord-Odal 9. januar.

Bildet i toppen er av ei hue med to unger, bildet er fra et av våre kamera i Scandcam, nord for Koppang.