Snart prøvekrepsing

Det nærmer seg den tiden på året igjen, at fiskeutvalget snart skal ut på Harasjøen å prøvekrepse. Årets prøvekrepsing blir spennende! Vi har de siste årene har sett at stammen dessverre har holdt seg jevnt dårlig, derfor er det besluttet å frede i år.

Publisert: 31. juli 2024 kl. 10.19

Sist oppdatert: 31. juli 2024 kl. 10.51

Fiskeutvalget prøvekrepser hvert år, før og etter sesong. Det de har sett de siste årene er at stammen (antall kreps) i grunn holder seg stabil. Jevnt dårlig dessverre, den går verken opp eller ned. Krepsen bruker 6-7 år på og bli kjønnsmoden, noe som resulterer i at det tar lang tid og få opp igjen stammen. Stammen vil nok ikke kunne bli så bra som den var rundt slutten av 90-tallet/tidlig 2000. Vi har sett på og diskutert hva som kan være med å påvirke krepsens nedgang i Harasjøen, og det er mange faktorer som kan spille inn. Vi har også i samarbeid med NINA forsøkt et kalkeprosjekt, det ga dessverre heller ingen store resultater. 

Men det er like spennende å se resultatet av prøvekrepsing hvert år! Når prøvekrepset er gjennomført vil vi opplyse om hvordan det ser ut i år. Uansett fredes krepsen i år, vi avventer evt uttak til vi er helt sikre på at stammen er på god vei opp igjen.