Stjernebeita – fritt fram for Passop fra 1. juli

Fra 1. juli kan hunden din slippes på Stjernebeita, reserver tid allerede nå

Publisert: 28. juni 2024 kl. 10.21

Vi er inne i båndtvangperioden og det kan bli ei litt passiv tid for Passop. Fra 1. juli er det derimot mulighet for løp og lek på dressurområdet vårt på øya Stjernebeita. Der er det fra og med 1. juli dispensasjon fra båndtvangbestemmelsene.

Den generelle båndtvangen i Norge for vern av bufe og sårbart vilt gjelder fra 1. april og fram til og med 20. august. Yngleperioden anses å være over 1. juli og det er derfor mulig å slippe hund etter avtale på Stjernebeita.

Utleie av dressurområdet organiseres av hundeutvalget i Stange JFF, men all bruk av området gjøres på eget ansvar, og medlemmer og andre kan leie øya til hundetrening. Ved overnatting kan man reservere siste økt kl. 21-24, og første økt kl. 06-09.

Reservasjon via inatur. Link for reservasjon. Pris for 3 timers leie er kr. 150,- for medlemmer i NJFF. Ikke-medlemmer kr. 300,-. For informasjon kan leder av hundeutvalget kontaktes: Siw Kr. Moen, mob.: 959 98 550.

Kart og vegbeskrivelse Stjernebeita/Ottsjøen

Allemannsretten gjelder på Stjernebeita med dertil fri ferdsel. Besøkende uten hund kan således ikke bortvises av leietakere, men andre enn leietakere kan selvfølgelig ikke slippe hund.  Utedo finnes i nordenden av området, og vi oppfordrer hundeførere å benytte utedoen for seg selv, og å bruke hundepose til sine hunder, i den grad det lar seg gjøre. Slik blir det koseligere for nestemann som skal ut på Stjernebeita.