Fiskeutsetting

Lørdag 25. mai var det flere av våre fiskevann som fikk nye innbyggere, med god hjelp fra en flittig dugnadsgjeng bestående av både foreningens medlemmer og styremedlemmer.

Publisert: 30. mai 2024 kl. 19.49

Sist oppdatert: 30. mai 2024 kl. 19.55

 

 

Fisken ble hentet tidlig lørdag morgen på Bjørkelangen settefisk-anlegg, og fraktet i egnede fiskedunker til Kynnbrua i Våler. Der stod en dugnadsgjeng på 10-12 mann klare til innsats. Både barn og voksne hadde troppet opp for å hjelpe til. Det var flere biler som hadde reist av gårde den morgenen for å hente fisk, og mannskapene ble fordelt til de ulike vannene med hver sine fiskedunker. 

Noen av dugnadsfolkene.jpg
Planlegging er essensielt

Det har totalt blitt satt ut 1.700 ørret fordelt på 8 fiskevann i løpet av denne våren. Denne lørdagen ble det satt ut 1.100 ørret fordelt på 4 fiskevann, og i forkant av dette var 600 ørret satt ut på andre lokasjoner. Utsetting av ørret er et viktig kultiveringstiltak for å kunne opprettholde et attraktivt fiske og øke bestanden i vann der fiskeaktiviteten er høy og naturlig reproduksjon er begrenset. 

Sigurd med elgtrekken.jpg
Sigurd holder stø kurs med elgtrekken

På Abbortjernet er det ikke bilvei helt frem, så her måtte fisken transporteres ut til vannet ved bruk av elgtrekk.
 
Ventetid.jpg
Mens man venter på fisketransporten

Det er etablert en fin rasteplass med benker ved vannet, som man kan se på bildet ovenfor. Denne ble utnyttet mens vi ventet på at fisken skulle bli lastet opp for videre transport. Det er mye som skal være på plass av oksygen, riktig mengde vann, riktig mengde fisk etc. når fisken skal transporteres, også over relativt korte distanser.

Myggen hadde begynt å melde sin ankomst denne helga, så myggsprayen til en av foreningens medlemmer gikk på rundgang hos de fleste.

Ørret i vannet.jpg
I sitt nye hjem

All ørreten kom seg trygt frem til sine nye hjem. Det var høy aktivitet i vannet fra første utsetting, og ørreten hoppet og svømte rundt i området. Vi ble stående en stund for å se til at all fisken kom seg godt på vei ut i de tjernene. Nå er vannene fredet frem til 1. juni, slik at fisken skal kunne finne seg til rette i ro og fred. 

Elgtrekken.jpg
Flinke oppsynsfolk

Styret i Våler Jakt- og Fiskeforening ønsker å takke hver og en av de som har stilt opp og deltatt på fiskeutsetting denne våren. 

Det er gjennom felles innsats at vi kan bevare og styrke vårt lokale fiskemiljø. Det er inspirerende å se hvordan både medlemmer og styremedlemmer bidrar med engasjement og godt humør, slik at vi også fremover kan nyte gleden av å drive fiske i vannene våre. 

Takk skal dere ha, og skitt fiske til alle og enhver! 

Landskapsbilde2.jpg