Hermans villeste kebab
Herman Dahl elsker kebab. Og da skal den være enkel med mais, kjøtt, dressing, tomater, løk og salat. Men Hermans villeste kebab får en ny vri - den blir med viltkjøtt.
Publisert: 10. desember 2021 kl. 08.12
Sist oppdatert: 10. desember 2021 kl. 08.15
Du kan selvsagt kjøpe ferdig kebabsaus. Mange butikker har både sterke og milde varianter nå.
Men om du ønsker ekstrapoeng så er det bare å hive seg uti det og mekke din egen kebabsaus.
Ingredienser
4 personer:
Krydderblanding:
2 ss sort pepper
8 ss paprikapulver
2 ss spisscumin
2 ss tørket oregano
2 ts cayenne
1 ts malt kanel
2 ts salt
Kjøtt:
1 ss olje
400 gr kjøttdeig av elg
Tilbehør:
4 pitabrød
2 stk tomater
0.5 stk løk
0.5 stk isbergsalat
1 boks mais
1 flaske kebabsaus
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.
- Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Ha i kjøttdeigen og krydderblandingen, og la kjøttet steke til det er gyllent og gjennomstekt.
- Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.
- Del tomater i terninger, løk i små biter og isbergsalat i strimler.
- Fyll hvert pitabrød med mais, kjøtt, tomat, løk, isbergsalat og dressing.