Pizzanachos
Hvor genialt er det ikke å mikse to favoritter i en rett? Pizzanachos lager du enkelt på primusen.
Enkel•Under 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pizzanachos:
2 ss
smør
400 g
kjøttdeig av vilt
1 pose
tacokrydder
0.5 stk
løk
400 g
knuste tomater
1 boks
ananas i biter
200 poseg
revet ost
400 g
nachos
Dette kan du selvsagt lage hjemme også
Men det blir garantert en vinner om du lager den på tur. Og best av alt - i denne kan du ha i alle dine favoritter - enten det er til pizza eller nachos.
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels høy varme og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Krydre med tacokrydder, tilsett 1.5 dl vann og stek videre i cirka 5 minutter.
Ha kjøttdeigen over i en matboks.
Finhakk løken og pakk den i en brødpose eller i en liten matboks.
Pakk med resten av ingrediensene, og husk å pakke med både primus, gryte, gass, lighter/fyrstikker, sleiv og tallerkener (helst noen som ikke kan knuse). Ikke glem å ta med smør.
Dette gjør du på turen:
Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss.
Ha litt smør i en gryte. Legg et lag med tortillachips i gryta, og hell de knuste tomatene over. Ha kjøttdeig, løk, ananas, ost og pepperoni på topp.
La pizzanachosen surre på lavt bluss til den er gjennomvarm og osten har smeltet. Det er viktig å passe på at du ikke har for sterk varme, ellers vil den svi seg, blusset skal stå på lavt. Ha lokk på gryta.
Hjemmelaget tacokrydder
Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!
1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper