Tacobaguette
Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Tacobaguette:
0.5 stk
løk
1 ss
smør
400 g
viltkjøttdeig
1 pose
tacokrydder
1.5 dl
vann
4 stk
baguetter
200 g
revet ost
1 liten pose
tortillachips
Tacobagguetten lager du ferdig hjemme.
Du kan selvsagt fylle baguetten med andre favoritter også. Du får stjerne i boka om du lager tacokrydderet selv.
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Finhakk løken.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og stek kjøttdeigen og løken til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og tilbered som anvist på pakken.
Lag et snitt på topp av hver baguette, og fyll med kjøttdeig. Avslutt med revet ost og tortillachips. Pakk baguettene i folie og ikke glem å ta med deg primus, gass, lighter, klype og tallerken.
Dette gjør du på turen:
Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss. Finn frem en gryte og legg baguettene uten folie i gryta. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, da vil baguettene svi seg. Ha på lokk og vent til osten har smeltet. Server med en gang.
Hjemmelaget tacokrydder
Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!
1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper