Tex-mex tortillaburger er knasende godt. Dette er skikkelig god helgemat - enten du skal på tur eller bare kose deg hjemme.

Tex-mex tortillaburger

Tex-mex tortillaburger er knasende godt. Dette er skikkelig god helgemat - enten du skal på tur eller bare kose deg hjemme.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tex-mex tortillaburger:

4 stk

tortillalefser

400 gr

viltkjøttdeig

1 pose

tacokrydder

2 ss

smør

Tilbehør:

0.5 stk

isbergsalat

1 stk

tomat

0.5 stk

løk

1 boks

mais

1 boks

ananas

100 gr

revet ost

1 pose

tortillachips

4 ss

rømme

4 ss

salsa

Burger+taco=sant!

Gjett om dette er en vinner. Det blir selvsagt tilleggspoeng om du lager tacokrydderet selv.

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med tacokrydder. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.

Del isbergsalat og løk i tynne skiver, tomat i små biter, og ha det over i en matboks. 

 

Pakk sekken med alle ingrediensene. 

Tips:

Du kan selvsagt velge de ingrediensene du liker, og sløyfe de du ikke liker. Kanskje du også vil ha Jalapeño, agurk, paprika eller noe annet godt på)

Dette gjør du på turen:

Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.

 

Tips:

Om du lager det hjemme så varmer du opp en stekepanne på middels høy varme med smør og steker det på kokeplaten. 

Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt. 

 

Fold tortillalefsen i to og dander med salat, løk, tomat, mais, ananas, revet ost og tortillachips. Avslutt med rømme og salsa.