Tex-mex tortillaburger
Tex-mex tortillaburger er knasende godt. Dette er skikkelig god helgemat - enten du skal på tur eller bare kose deg hjemme.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Tex-mex tortillaburger:
4 stk
tortillalefser
400 gr
viltkjøttdeig
1 pose
tacokrydder
2 ss
smør
Tilbehør:
0.5 stk
isbergsalat
1 stk
tomat
0.5 stk
løk
1 boks
mais
1 boks
ananas
100 gr
revet ost
1 pose
tortillachips
4 ss
rømme
4 ss
salsa
Burger+taco=sant!
Gjett om dette er en vinner. Det blir selvsagt tilleggspoeng om du lager tacokrydderet selv.
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med tacokrydder. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
Del isbergsalat og løk i tynne skiver, tomat i små biter, og ha det over i en matboks.
Pakk sekken med alle ingrediensene.
Tips:
Du kan selvsagt velge de ingrediensene du liker, og sløyfe de du ikke liker. Kanskje du også vil ha Jalapeño, agurk, paprika eller noe annet godt på)
Dette gjør du på turen:
Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.
Tips:
Om du lager det hjemme så varmer du opp en stekepanne på middels høy varme med smør og steker det på kokeplaten.
Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.
Fold tortillalefsen i to og dander med salat, løk, tomat, mais, ananas, revet ost og tortillachips. Avslutt med rømme og salsa.