Vill taco
Vill taco er rett og slet helt vilt godt! Kjøttdeig av elg er perfekt i den populære fredagsmiddagen.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vill taco:
1 ss
rapsolje
400 g
viltkjøttdeig
1 pose
tacokrydder
1.5 dl
vann
1 pk
tortillaskjell
0.5 stk
rødløk
200 g
cherrytomater
1 pose
blandet salat
1 boks
mais
200 g
revet ost
3 dl
rømme
1 glass
salsa
Vi tuller ikke så mye med tilbehøret i denne oppskriften, men her er vel alt lov?
Ha gjerne på guacamole, ananas, paprika, agurk, jalapeños, ris, bønner, syltet rødløk...eller annet godt du digger i tacoen.
Det er selvsagt ekstrapoeng for å lage hjemmelaget tacokrydder. Det finner du nederst på siden.
Slik gjør du:
Vill taco:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Ha rapsolje i en stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Tilsett tacopulver og vann etter anvisning på pakken.
Sett tacoskjellene i ovnen, og stek dem etter anvisning på pakken.
Finhakk løk og cherrytomater.
Fordel salat, løk, cherrytomater, mais, revet ost, kjøtt, rømme og salsa i hvert skjell.
Hjemmelaget tacokrydder
Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!
1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper