Vill tortillaburger
Vill tortillaburger fylt med sopp og en skikkelig digg aioli med tyttebær passer perfekt til en tur i skogen.
Publisert: 11. mai 2023 kl. 09.03
Sist oppdatert: 11. mai 2023 kl. 11.28
Vill tortillaburger er rett og slett en smaksbombe!
Husk at du kan lage tyttebæraioli på forhånd. Det er dessuten lov å jukse...du kan rett og slett tilsette tyttebærsykltetøy i en ferdig aioli.
Ingredienser
4 personer:
4 stk tortillalefser
400 gr viltkjøttdeig
1 ts tørket timian
Salt/pepper
Smør til steking
Fyll:
10 stk sopp i skiver
1 pose ruccula
Tyttebæraioli:
200 gr majones
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
2 dl tyttebær
Dette gjør du hjemme:
- På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med timian, salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
- Varm opp en stekepannne med smør, og fres soppen til den er gyllen. Ha den over i en matboks.
Tyttebæraioli:
- Ha majonesen i en bolle.
- Finhakk hvitløk og ha det over i majonesen. Tilsett sitronsaft, salt og pepper. Mos tyttebærene noe, og ha det over i majonesen.
- Bland det hele godt sammen.
Pakk sekken med alle ingrediensene. Rødløk og tyttebæraioli pakkes i hver sin matboks.
Dette gjør du på tur:
- Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.
Om du lager det hjemme så varmer du opp en stekepanne på middels høy varme med smør på kokeplaten. - Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.
- Fold tortillalefsen i to og dander med sopp, tyttebæraioli, syltet røsløk og ruccula.