Vilt god lasagne
Lasagne er manges favorittmat. Kjøtt, ost og pasta, det blir jo ikke feil. Men følger du denne oppskriften lover vi deg en helt vilt god lasagne.
Publisert: 10. desember 2021 kl. 08.00
Sist oppdatert: 06. desember 2021 kl. 10.11
Du kommer ikke til å angre - det må bli ekstrapoeng for å lage hvit saus fra bunnen av til béchamelsausen!
Om tiden ikke strekker til, så kan du selvsagt bruke posesaus når du skal lage béchamelsausen.
Ingredienser
4 personer:
1 stk løk
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
400 gr kjøttdeig av elg
400 gr knuste tomater
2 ts tomatpuré
2 ts tørket basilikum
1 ts salt
1 ts pepper
1 pose hvit saus + 2 dl revet ost
6-8 pastaplater
50 gr revet ost (topping)
Slik gjør du:
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Kjøttsaus:
- Finhakk løk og hvitløk.
- Varm opp en stekepanne på middels varme med rapsolje, og stek løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt.
- Ha i knuste tomater, tomatpuré og basilikum, og la det småkoke på middels varme. Smak til med salt og pepper.
- Lag hvit saus etter anvisning på posen. Rør inn revet ost. Eller så lager du sausen fra bunnen av. Oppskriften finner du nederst på siden.
Sett lasagnen sammen:
- Finn frem en ildfast form. Legg kjøttsaus, béchamelsaus og lasagneplater lagvis. Topp med revet ost.
- Stek lasagnen i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er myk. La lasagnen hvile noen minutter før servering.