Lasagne er manges favorittmat. Kjøtt, ost og pasta, det blir jo ikke feil. Men følger du denne oppskriften lover vi deg en helt vilt god lasagne.

Vilt god lasagne

Lasagne er manges favorittmat. Kjøtt, ost og pasta, det blir jo ikke feil. Men følger du denne oppskriften lover vi deg en helt vilt god lasagne.

Publisert: 10. desember 2021 kl. 08.00

Sist oppdatert: 06. desember 2021 kl. 10.11

Du kommer ikke til å angre - det må bli ekstrapoeng for å lage hvit saus fra bunnen av til béchamelsausen!

Om tiden ikke strekker til, så kan du selvsagt bruke posesaus når du skal lage béchamelsausen.

Ingredienser 
4 personer: 

1 stk løk 
1 fedd hvitløk 
2 ss rapsolje 
400 gr kjøttdeig av elg  
400 gr knuste tomater 
2 ts tomatpuré 
2 ts tørket basilikum 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 pose hvit saus + 2 dl revet ost
6-8 pastaplater 
50 gr revet ost (topping) 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 225 grader.

Kjøttsaus: 

  1. Finhakk løk og hvitløk. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med rapsolje, og stek løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt. 
  3. Ha i knuste tomater, tomatpuré og basilikum, og la det småkoke på middels varme. Smak til med salt og pepper. 
  4. Lag hvit saus etter anvisning på posen. Rør inn revet ost. Eller så lager du sausen fra bunnen av. Oppskriften finner du nederst på siden.

Sett lasagnen sammen:

  1. Finn frem en ildfast form. Legg kjøttsaus, béchamelsaus og lasagneplater lagvis. Topp med revet ost. 
  2. Stek lasagnen i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er myk. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Bechamelsaus

Ingredienser:

  • 3 ss smør
  • s ss hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 50 gr revet ost
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Varm opp en kasserolle på middels varme og smelt smøret. La smøret skumme i omtrent et minutt. Tilsett melet og rør det godt sammen. 

  2. Tilsett melken, litt og litt av gangen, mens du rører. Sausen bør være ganske tykk slik at den legger seg som et lag mellom kjøttsausen og lasagneplatene. 

  3. Rør til béchamelsausen koker, tilsett deretter revet ost og smak til med salt. 

  4. La béchamelsausen småkoke på lav varme til melsmaken er borte. 

Bechamelsaus til lasagne.jpg