
Villsvinjakt Sverige, ekstra helg !
BLI MED TIL SVERIGE PÅ VILLSVINJAKT
Publisert: 19. mars 2025 kl. 12.16
Sist oppdatert: 21. mars 2025 kl. 09.39
4 plasser, 5800kr per pers. Alt inkludert foruten kjøttkvote.
08.05-11.05.2025
Krokshult Gård ligger like ved Fröseke i vakre Småland sørøst i Sverige.
Gården eies og drives av Siv og Trygve. Jegere bor på et felles rom på gården.
Dette er først og fremst en villsvinjakt. Det er fri avskyting av villsvin. Villsvin gjøres opp etter brekket vekt – SEK 45 pr kg. Brekket vekt = utvommet men med hode og skinn.
Jakten foregår på to eiendommer. Den ene jaktmarken er like rundt huset med grei gåavstand til alle jaktposter. Her er det åpen mark og løvskog. Den andre jaktmarken ligger ca 10 km fra huset. Her er det mer barskog, og varierende terreng.
Ved ankomst den 08.05 blir det en kjentmannsrunde rundt gården og i skogen hvor vi jakter. Det blir mulighet for en kveldspostering samme kveld for de som ønsker det. Grisene kommer gjerne ut like etter at det har blitt mørkt på denne tiden av året. Men griser er notorisk upålitelige og gjør akkurat som de selv vil. Derfor er det lurt å kunne holde ut langt inn i de sene nattetimer for de som gjerne vil lykkes. Så ta med varme klær, godt med myggspray og en god termos. Det er lov å jakte med termisk i Sverige. For de som ikke har det så monterers det grønt lys på åtet.
På post i tårn og ved snikjakt i egen skog kan man gå alene så lenge man er godt kjent. Det hender også at man får mulighet å snikjakte på åkrer og marker på nabogardene. Da blir det med guide.
Det er også jakttid på rådyrbukk i mai. De ønsker i utgangspunktet å spare rådyrbukkene til bukkejakten. Men om man gjerne vil ha med seg en rådyrbukk hjem så er prisen for denne SEK 1500. Dette gjelder uansett størrelse på trofeet. Rådyrgeit og -kje er fredet.
Kjøtt og eventuelt andre kostnader utover kost og losji gjøres opp før avreise og i svenske kroner.
Den enkelte må ta med eget slakteutstyr, viltposer og annet man trenger til slakt og behandling av eget vilt. Slakterom og kjølerom er tilgjengelig.
Når det gjelder kosten så tilpasses måltidene jakten. Det blir derfor ofte frokost etter morgenøkten sånn ved titiden. De som ønsker å spise noe før man drar ut om morgenen, ta med seg niste eller en kaffetermos ordner seg selv. Lunch blir det gjerne i firetiden før man drar ut om kvelden. Så er det middag i nititden eller når sistemann er ferdig i slaktehuset. Her tilpasser vi oss altså solens gang og jaktens utbytte fra måltid til måltid, men det er alltid noe å tygge på for de som blir sultne underveis.
Når det gjelder menyen så forsøker vi å la dere få smake på skogens goder. Det blir altså gjerne en god villsvingryte, rådyrstek eller annet.
Påmelding til post@bjf.no , førstemann til mølla.