Feltkontrollørkurs

  • Fra:
    05.04.2025 kl. 09.00
  • Til:
    05.04.2025 kl. 17.00
  • Varighet:
    8 timer
  • Sted:
    Smalahovetunet
  • Pris:
    Medl: 2100,- / Ikke medl: 2600,-
  • Påmeldingsfrist:
    03.04.2025
  • Arrangør:

Feltkontroll av hjorteviltkjøtt er et en-dags teorikurs som arrangeres over hele landet. Det er utviklet et kursopplegg godkjent av Mattilsynet for opplæring av feltkontrollører. Dette er et endags teorikurs over 8 timer som foregår innendørs – med forelesninger, erfaringsutvekslinger og diskusjoner. Utmarksavdelinga Vest holder slike kurs. Inkludert i prisen er mat i kurstiden og kursdokumentasjonen som feks:
• Erklæringsblanketter og samleliste
• Bransjestandard
• Tilgjengeliggjort fagkunnskap
Ved kursets slutt vil godkjent feltkontrollør få utdelt kursbevis og eget feltkontrollørnummer. Krav til deltakere: Kun personer med minimum 5 år som registrert jeger og minimum 5 års erfaring som hjorteviltjeger og som har aktivt deltatt i slakting av minimum 20 hjortevilt, og gjennomfører kurset tildeles kontrollmyndighet. Personer som ikke fyller kravet for å bli feltkontrollør kan delta på kurset, men uten å bli godkjent feltkontrollør. Kursinnhold:
• Lovverk og administrative bestemmelser
• Kjøttkvalitet, hva er det?
• Hjortevilts anatomi, fysiologi og adferd
• Sykdommer hos hjortevilt i Norge
• Skader på hjortevilt
• Miljøforurensing, kjennetegn og helsefare
• Livet i dødt hjorteviltkjøtt. Bakterier, virus og sopp
• Kjøtthygiene i praksis, kjøtthåndtering
• Lokaler til slakting og lagring av kjøtt
• Rutiner ved feltkontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt
Velkommen på kurs!
Utmarksavdelinga Vest as
Arve Aarhus
47750258
aaarh@online.no

Kursprogram

Tid  Tema   Ansvarlig

 

 

09.00  Åpning. Presentasjon Innledning.  Arve Aarhus

 

09.30  Lovverk og administrative bestemmelser  Veterinær Mattilsynet

 

10.00  Kjøttkvalitet, hva er det?  AAa

 

10.30  Pause med kaffe

 

10.45  Viltlevende hjortevilts anatomi, fysiologi og adferd   AAa

 

11.15  Sykdommer hos hjortevilt i Norge  VM

 

12.00  Lunsj

 

12.45  Livet i dødt hjorteviltkjøtt. Bakterier, virus og sopp  VM

 

13.15  Kjøtthygiene i praksis, Kjøtthåndtering  AAa

 

14.00  Eldre skader på hjortevilt   AAa

 

14.15  Miljøforurensing, kjennetegn og helsefare  AAa

 

14.45  Pause m/ kaffe

 

15.45  Lokaler til slakting og lagring av kjøtt   AAa

 

16.00  Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt  AAa

  Rutiner vedrørende feltkontroll og feltkontrollører 

 

16.45  Oppsummering. Evaluering  AAa

 

17.00  Avslutning  AAa

 

 

Det tas forbehold om mindre endringer

Legg i kalender
KONTAKT

Jan Christian Jersin

Tlf: 99503322

Del: