Pølsemakerkurs og kurs i røyking og speking 9.-10. november
Begynner fryseren å fylles opp etter årets jaktsesong, eller er det mer kjøtt i vente? Gjør mer ut av viltet ditt enn steik og kjøttdeig. 9.-10. november er det mathelg på Jakt og Fiskesenteret. To kurs på pølseproduksjon og røyking/speking som kan tas enkeltvis eller samlet.
Publisert: 05. september 2024 kl. 12.39
Pølseproduksjon 9. nov
Produksjon av pølser gir større variasjon av kjøttet, spesielt det som ikke er av den høyeste kvaliteten. Her lærer du å utnytte råvarene bedre. Vi jobber i slakteriet vårt det meste av dagen og lager både spekepølser og ferske pølser. Blant temaene er råstoffbehandling, smakstilsetning/krydder samt selve produksjonsfasen. Alle lager egne pølser som bringes med hjem. Kursholder Karsten Siegel er oppvokst i et pølsemakeri i Tyskland og nå driver han med pølser her på Ringerike. Han har en enorm erfaring som han deler hjertelig.
For mer informasjon og påmelding trykk HER.
Speking og røyking 10. nov
Lær å konservere etter gamlemåten som gir annerledes utnyttelse av kjøttet. Vi går igjennom alle aspekter rundt råstoffbehandling, forberedelse og gjennomføring av både speking og røyking. Vi snakker blant annet om tradisjonelle metoder for røyking, speking, vacuumspeking, beef jerky og andre måter å tørke kjøtt på. Karsten Siegel tar deltagerne trygt gjennom forelesninger og praktiske demonstrasjoner hele dagen.
For mer informasjon og påmelding trykk HER.
Kombikurs pølser, røyking og speking 9.-10. nov.
Om du ønsker å delta på begge kursene så er dette kombinasjonen av kursene pølseproduksjon og speking/røyking som er satt sammen for å gi deg som deltagere en lavere pris.