Agurksushi har kanskje ikke så mye med sushi å gjøre, men det er en morsom og smakfull vri uansett. Vi har brukt deilig nytrekt ørret og pillede reker, men du kan også bruke annen rød eller hvit fisk.

Agurksushi

Agurksushi har kanskje ikke så mye med sushi å gjøre, men det er en morsom og smakfull vri uansett. Vi har brukt deilig nytrekt ørret og pillede reker, men du kan også bruke annen rød eller hvit fisk.

Enkel45 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Agurksushi:

0.5 ts

salt

200 g

ørret

75 g

pillede reker

0.5 stk

liten rødløk

2 ss

lettmajones

2 ss

crème fraîche

1 ss

srirachamajones

1 ts

sitronsaft

1 ss

finhakket dill

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 stk

agurk

2 blader

crispiesalat

Tips:

Dette er en perfekt forret til sommerfesten eller et bidrag til tapas eller koldtbord. 

 

agurksushi.jpg

 

Slik gjør du:

Agurksushi:

Kok opp vann med salt, og legg i ørretskivene. La fisken trekke og sett på lokket. Vannet skal ikke koke. Avkjøl ørreten før du deler den i små biter.

Finhakk rekene og rødlkøken, og ha det over i en bolle sammen med fisken.

Tilsett lettmajones, crème fraîche og srirachamajones, og bland alt godt sammen. Smak til med sitronsaft, finhakket dill salt og pepper. 

Del agurken på langs i tynne skiver med en grønnsdaksskreller. Legg dem tett i tett på en fjøl. 

Finhakk crispiesalaten og legg på tvers litt under midten av agurkskivene. 

agurksushi-4.jpg

 

Legg fiskeblandingen på tvers under salaten. 

agurksushi-7.jpg

 

Del resten av agurken i tynne stenger og legg på topp av cirspiesalaten.

Rull agurkskivene sammen fra bunnen av og opp. Pass på at du ruller den stramt. Del agurksushien i skiver på cirka 3 centimeter. 

agurksushi-3.jpg