Andelår i honningsaus
Andelår i honningsaus smaker helt nydelig med kokt ris og aspargesbønner. Kjøttet blir veldig mørt når det langtidsstekes og sødmen fra sausen er prikken over i-en.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Andelår i honningsaus:
1 ts
salt
1 ts
pepper
8 stk
andelår
2 ss
olje
1 stk
løk
6 stk
gulrøtter
3 dl
ketchup
1.5 dl
honning
1.5 dl
soyasuas
1 fedd
hvitløk
0.5 ts
løkpulver
0.5 ts
timian
200 g
aspargesbønner
3 dl
ris
1 neve
frisk persille
Slik gjør du:
Andelår i honningsaus:
Varm opp stekeovnen til 120 grader. (Du kan også bruke slow cooker).
Ha salt og pepper på andelårene. Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres andelårene til skinnet er gyllent og sprøtt.
Ha andelårene med skinnet opp i en ildfast form eller i en slow cooker.
Del opp løken i skiver, og fres i oljen fra andelårene til løken er blank. Del gulrøttene i middels store skiver og ha dem over i formen med andelårene sammen med løken.
Ha ketchup, honning, soyasaus, løkpulver og timian i en bolle. Finhakk hvitløken og ha den over i sausen, og rør det hele godt sammen. Hell sausen over andelårene.
Slow cooker: Still inn på medium, og la det putre til anvist tid.
Ildfast form: Sett formen midt i ovnen, og stek i 4-5 timer, eller til du kan se at kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet.
Kok ris etter anvisning på pakken og gi aspargesbønnene et raskt oppkok.
Server andelår i honningsaus med ris og aspargesbønner.