Andelår i indisk gryte

Andelår i indisk gryte

Denne oppskriften tar andelårene til et nytt nivå. Andelår i indisk gryte er en smaksbombe som kommer til å varme godt utover høsten.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Andelår i indisk gryte:

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 kilo

andelår/bryst

3 ss

olje

2 stk

løk

3 fedd

hvitløk

2 ss

revet ingefær

4 ss

tomatpuré

3 ts

garam masala

3 ts

malt spisskummen

2 ts

malt gurkemeie

0.5 ts

malt koriander

0.5 ts

malt chili

0.5 ts

malt kardemomme

2 l

grønnsakskraft/buljong

400 g

knuste tomater

3 dl

fløte

Tilbehør:

Naanbrød
Kokt ris

Slik gjør du:

Andelår i indisk gryte:

Krydre lår og bryst med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres kjøttet med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt. La oljen være igjen i stekepannen, og legg kjøttet til side.

 

Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og ha det over i stekepannen. Fres til løken er blank. Tilsett tomatpuré, garam masala, spisskummen, gurkemeie, koriander, chili og kardemomme, og fres det under omrøring til til blandingen begynner å bli mørkere.

Ha alt over i en stor gryte sammen med kraft/buljong, knuste tomater og fløte. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til andelårene nesten faller av beinet og væsken er litt tykkere, cirka 2 - 2.5 timer. Smak til med salt og pepper.

 

Server andelår i indisk gryte med kokt ris og naanbrød. 

Her finner du flere oppskrifter med and