Andelår i indisk gryte
Denne oppskriften tar andelårene til et nytt nivå. Andelår i indisk gryte er en smaksbombe som kommer til å varme godt utover høsten.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Andelår i indisk gryte:
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 kilo
andelår/bryst
3 ss
olje
2 stk
løk
3 fedd
hvitløk
2 ss
revet ingefær
4 ss
tomatpuré
3 ts
garam masala
3 ts
malt spisskummen
2 ts
malt gurkemeie
0.5 ts
malt koriander
0.5 ts
malt chili
0.5 ts
malt kardemomme
2 l
grønnsakskraft/buljong
400 g
knuste tomater
3 dl
fløte
Tilbehør:
Naanbrød
Kokt ris
Slik gjør du:
Andelår i indisk gryte:
Krydre lår og bryst med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres kjøttet med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt. La oljen være igjen i stekepannen, og legg kjøttet til side.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og ha det over i stekepannen. Fres til løken er blank. Tilsett tomatpuré, garam masala, spisskummen, gurkemeie, koriander, chili og kardemomme, og fres det under omrøring til til blandingen begynner å bli mørkere.
Ha alt over i en stor gryte sammen med kraft/buljong, knuste tomater og fløte. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til andelårene nesten faller av beinet og væsken er litt tykkere, cirka 2 - 2.5 timer. Smak til med salt og pepper.
Server andelår i indisk gryte med kokt ris og naanbrød.