Bakt ørret
Bakt ørret fylt med sitron og urtesmør smaker nydelig sammen med grønnsaker som rødløk, gulrøtter og blomkål. Dette er en alt-i-ett-form til travle dager da man har lyst på noe ekstra godt til middag.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bakt ørret:
2 kg
ørret
2 stk
sitron
2 never
frisk estragon
2 ts
grovkvernet pepper
2 ts
grovkvernet salt
Urtesmør:
2 ss
smør
2 ts
tørket estragon
2 ts
tørket persille
1 fedd
hvitløk
Grønnsaker:
4 stk
gulrøtter
16 stk
små poteter
1 stk
liten blomkål
1 stk
rødløk
Tips:
Denne retten kan du forberede på forhånd samme dag og sette i kjøleskapet til det er middagstid. Perfekt på vårdager når hagearbeid står for tur.
Slik gjør du:
Bakt ørret:
Varm opp stekeovnen til 150 grader.
Rens ørreten og tørk den.
Del sitron i skiver og legg skivene i buken på ørreten. Ha frisk estragon på topp av sitronen.
Bland sammen smør, tørket estragon, tørket persille og finhakket hvitløk. Legg små klatter i buken på ørreten.
Krydre ørreten godt med grovkvernet pepper og salt, og den over i en ildfast form.
Skrell og del gulrøttene i små biter, del poteten i to, blomkål i tynne skiver og rødløken i mellomstore skiver, og ha det over i den ildfaste formen sammen med ørreten.
Sett formen på midterste rille i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Her kommer det veldig an på størrelsen på ørreten. Har du flere små blir steketiden mindre. Ørreten er ferdig når kjernetemperaturen er 50 grader eller når skinnet løsner.