Balsamicosaus
Balsamicosaus passer ypperlig til viltkjøtt. Retten blir perfekt med kremet tilbehør som potetmos eller fløtegratinerte poteter.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Balsamicosaus:
1 stk
sjalottløk
1 ss
rapsolje
1 ss
sukker
1 dl
rødvin
1 dl
balsamicoeddik
4 dl
oksekraft
1 ts
sitronsaft
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Balsamicosaus:
Finhakk sjalottløk.
Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels varme, og fres løken til den er blank.
Tilsett sukkeret og la det smelte inn. Det skal ikke bli brunt.
Sil sausen.
Tilsett rødvin og balsamicoeddik, og la det koke ned til 1/3 av mengden.
Tilsett oksekraft og la sausen koke opp, gjerne i 20 minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Ønsker du en tykkere saus kan du jevne den men litt maizenna.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse.
Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som smaker.