Om du plukket blåbær i sommer og har et lager i fryseren, så anbefales blåbærmuffins til kaffen på kalde dager. Her er det bare å røre sammen ingrediensene før steking, og du har deilige og smakfulle muffins i en fei.

Blåbærmuffins

Om du plukket blåbær i sommer og har et lager i fryseren, så anbefales blåbærmuffins til kaffen på kalde dager. Her er det bare å røre sammen ingrediensene før steking, og du har deilige og smakfulle muffins i en fei.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Blåbærmuffins:

500 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

2 ts

vaniljesukker

2 dl

sukker

1.5 dl

flytende melange

2 stk

egg

1 dl

kefir

1 dl

blåbær

Slik gjør du:

Blåbærmuffins:

 

Varm opp stekovenen til 200 grader.

 

Ha siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle og rør det godt sammen.

Tilsett flytende margarin, kefir og egg vekselvis, og rør det forsiktig sammen.

Tips: For mye røring kan føre til kompakte og seige muffins.

Vend inn blåbærene til slutt.

 

Sett papirformene på en bakeplate og fordel røren i dem. Stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Tips:

Bruk gjerne doble muffinsformer, da flyter ikke røren utover. Muffinsene holder seg også bedre i formen om du bruker et muffinsbrett.

Dryss gjerne litt melis på topp før servering.

Flere oppskrifter med blåbær