Blåbærmuffins
Om du plukket blåbær i sommer og har et lager i fryseren, så anbefales blåbærmuffins til kaffen på kalde dager. Her er det bare å røre sammen ingrediensene før steking, og du har deilige og smakfulle muffins i en fei.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Blåbærmuffins:
500 g
hvetemel
1.5 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
2 dl
sukker
1.5 dl
flytende melange
2 stk
egg
1 dl
kefir
1 dl
blåbær
Slik gjør du:
Blåbærmuffins:
Varm opp stekovenen til 200 grader.
Ha siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle og rør det godt sammen.
Tilsett flytende margarin, kefir og egg vekselvis, og rør det forsiktig sammen.
Tips: For mye røring kan føre til kompakte og seige muffins.
Vend inn blåbærene til slutt.
Sett papirformene på en bakeplate og fordel røren i dem. Stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter.
Tips:
Bruk gjerne doble muffinsformer, da flyter ikke røren utover. Muffinsene holder seg også bedre i formen om du bruker et muffinsbrett.
Dryss gjerne litt melis på topp før servering.