Bringebærgele med friske bær
Sommerens favorittdessert er bringebærgele med en liten tvist. Vi har nemlig blandet den med vaniljekesam. Med vaniljesaus og friske bær er dette verdens enkleste dessert.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bringebærgele med friske bær:
5 dl
vann
1 pk
bringebærgele
2 ss
vanilkesam
150 g
bringebær
5 dl
vaniljesaus
4 stk
vinglass
4 stilker
Sitronmelisse (til pynt)
Slik gjør du:
Bringebærgele med friske bær:
Kok opp vannet. Ha i gelepulveret og rør det godt sammen til pulveret har smeltet.
Ta kjelen av platen og la geleen avkjøle seg i romtemperatur. Ikke avkjøl i kjøleskapet, da vil den begynne å stivne.
Når geleen er avkjølt/lunka røres vaniljekesamen inn. Pass på at alt er godt blandet.
Ta frem fire små vinglass og fyll glassene med geleen. Sett de i kjøleskapet slik at geleen stivner.
Tips
Denne desserten bør lages kvelden før slik at gelen stivner.
Rett før servering has bringebær på topp. Avslutt med vaniljesaus og litt sitronmeliss. Så er det bare å nyte en frisk og deilig dessert.