Brytebrød
Brytebrød er godt til både karbonader, stek og suppe. Penslet med hvitløkssmør gir det ekstra god smak. Du kan også fylle det med ost, soltørkede tomater eller pesto.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Deig:
75 g
margarin
3 dl
melk
700 g
hvetemel
1 ss
sukker
1 ts
salt
1 pose
tørrgjær
1 stk
egg
Pensling:
3 ss
finhakket bladpersille
3 fedd
finhakket hvitløk
200 g
smør
Slik gjør du:
Deig:
Smelt margarinen og bland den sammen med melken.
Ha hvetemel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melke- og margarinblandingen. Kjør på lav hastighet i kjøkkenmaskinen i fem minutter. Tilsett tørrgjær etter et par minutter.
Tilsett egg og kjør videre på middels hastighet i fem minutter, til deigen slipper bollen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i cirka 1 time, til deigen har dobbel størrelse.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og rull deigen ut til en pølse. Del i 8 like store emner og trill emnene til jevne og fine rundstykker.
Pensle en paiform på 26 centimeter med smør, og legg emnene tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Pensling:
Varm opp en kjele på middels varme med smør og tilsett finhakket hvitløk og persille. La det småkoke på lav varme i 2 minutter.
Pensle brytebrødet med hvitløkssmøret og avslutt med litt grovkornet salt.
Stek på midterste rille i 15 minutter, til brytebrødet er gjennomstekt og har en fin og gyllen farge.
Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.