Calzone med hjortekjøtt
Calzone med hjortekjøtt er både enkelt og rask å lage, og passer ypperlig som turmat enten du skal ut på jakt eller fiske.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Calzone med hjortekjøtt:
0.5 stk
løk
1 ss
smør
400 g
kjøttdeig av hjort
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 boks
knuste tomater
1 ts
timian
200 g
revet mozzarella
1 stk
ferdig pizzasdeig
Slik gjør du:
Calzone med hjortekjøtt:
Varm opp stekeovnen til 230 grader.
Finhakk løken.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og ha i løken. Fres til den er blank.
Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Ha i de knuste tomatene og timian. La det putre på svak varme til sausen har kokt seg inn.
Del pizzadeigen i fire. Ha et par skjeer kjøttfyll nederst på den ene halvdelen, og topp med revet mozzarellaen.
Fold den andre halvdelen over. Du kan enten rulle den nederste kanten over den øverste, eller du kan bruke en gaffel for å feste kantene. Pensle med litt vann.
Ha calzonene over på en bakepapirkledd stekeplate. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter, til deigen er gjennomstekt og gyllen.