Ceviche med torsk
Ceviche med torsk og deilige grønnsaker er en lett og god rett som i tillegg er rask å lage. Salaten stammer fra Peru, og fisken marineres i sitronsyre som gir den et «kokt» utseende.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ceviche med torsk:
600 g
nyfisket torsk
1.5 dl
sitronsaft
1.5 dl
limesaft
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
200 g
cherrytomater
2 stilker
vårløk
0.5 stk
søt paprika
0.5 stk
grønn paprika
Tips:
Fisk som torsk, kveite, villaks og fjellørret kan brukes til ceviche. Torsk er en fisk som lett flaker seg og trenger derfor kun 20 minutter i marinaden. En fastere fisk som ørret kan ligge i 1 time.
Det meste av grønnsaker passer til. Både mango, granateple, appelsin, chili, stangselleri, fennikel, og avokado.
Slik gjør du:
Ceviche med torsk:
Del opp torskefileten i biter på 1 x 1 centimeter, og ha fisken over i en bolle.
Tips:
Det er viktig å bruke fersk fisk for å unngå bakterier da denne fiske spises rå.
Tilsett sitronsaft, limesaft, salt og pepper, og rør det godt sammen. Dekk til bollen med plastfolie og la det marinere kaldt i cirka 20 minutter.
Hva er ceviche?
Marinaden inneholder lime, sitron, appelsin eller annen sitrusfrukt, og det er syren fra sitrusfrukten som får fisken til å få et kokt utseende, men med en frisk og rå smak.
Det er den syrlige marinaden som gjør at fiskekjøttet denaturerer. Det vil si at syren sørger for en fullstendig eller delvis ødeleggelse av proteinstrukturen – og dermed får fisken det "kokte" utseendet.
Del cherrytomatene i to, vårløk og søt paprika i skiver og grønn paprika i små biter.
Dander torskebiter, cherrytomater, vårløk, søt og grønn paprika på en tallerken, og server med en gang.