Crispy duck er deilige asiatiske munnfuller som er fulle av smak. And, grønnsaker og hoisinsaus er en herlig kombinasjon i kinesiske pannekaker. Perfekt til tapasbordet, som en middag i seg selv eller en forrett til festmiddagen.

Crispy duck

Crispy duck er deilige asiatiske munnfuller som er fulle av smak. And, grønnsaker og hoisinsaus er en herlig kombinasjon i kinesiske pannekaker. Perfekt til tapasbordet, som en middag i seg selv eller en forrett til festmiddagen.

MiddelsOver 60 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Crispy duck:

2.5 kg

and

2 dl

søt soyasaus

2 ss

brunt sukker

Tilbehør:

1 stk

agurk

3 Stenger

selleri

1 flaske

hoisinsaus

12 stk

kinesiske pannekaker

Tips:

I oppskriften er det brukt stokkand, men du kan også bruke and kjøpt på butikken.

 

Slik gjør du:

Crispy duck:

Ribb anden og skyll den, kutt av halsen.

Kok opp en stor kjele med vann, og øs kokende vann over hele fuglen. Du kan se at skinnet trekker seg sammen og skifter farge. Tørk med papir så skinnet blir helt tørt.

Bland sammen søt soyasaus og brunt sukker. Gni fuglen inn med blandingen. Legg fuglen utildekket på rist i kjøleskapet i minst fire timer, eller over natten.

Varm opp stekeovnen til 150 grader.

Legg fuglene på en rist med en langpanne under, slik at fettet ikke havner i bunnen av ovnen. Stekes midt i ovnen i 1-2 timer (se tips under). Skru deretter opp ovnen til 200 grader, og stek videre i ca. 20 minutter. Her er det lurt og følge med slik at fuglene ikke svir seg.

Tips

Om fuglene er små, vil steketiden bli kortere. Bruk gjerne et steketermometer for å følge med. Når man steker andebryst vil man ha en kjernetemperatur på 50 grader (medium til rå), men til crispy duck skal kjernetemperaturen være på 60 grader. 

Når fuglene er gyllene, og litt mørke i fargen er de ferdig. Ta ut og hvil i minst 30 minutter.

Plukk andekjøttet av lårene og skjær ut bryststykkene. Skjær kjøttet i tynne skiver. 

Tilbehør:

Del agurk og selleri i tynne strimler.

Tips:

Når det gjelder tilbehør kan du for eksempel bruke gulrøtter i staver, vårløk i skiver og chili i skiver.

Pannekakene kan varmes opp på flere måter. Du kan legge pannekakene i en bambuskurv (med bakepapir). Damp i ca. 10 minutter, til de er gjennomvarme. La pannekakene dampe ved å legge pannekakene i et dørslag over en kjele med kokende vann. Eller du kan dekke pannekakene med plast og gi dem 1 minutt i mikrobølgeovnen på 600 watt.

Dander agurk, selleri, andekjøtt og hoisinsaus på hver pannekake, og topp det hele med litt frisk koriander. Rull sammen og nyt. 

Flere oppskrifter med and finner du her