Dobbelbakte poteter
Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Dobbelbakte poteter:
2 stk
store bakepoteter
150 g
hjortepølse i skiver
1 stk
chili
2 stilker
vårløk
0.5 stk
rødløk
110 g
revet ost
1.5 dl
crème fraîche
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
Utstyr som anbefales:
Ved
Lighter/fyrstikker
Klype
Ev. jernpanne
Aluminiumsfolie
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Vask potetene og prikk dem med en gaffel 5-6 ganger slik at det blir små hull i skallet. Sett dem på et stekebrett, og stek på midterste rille i ovnen i 60 minutter, eller til potetene er møre. Sjekk med en spiss kniv.
Del speket hjortepølse i små biter og finhakk vårløk, chili og rødløk.
Bland sammen speket hjortepølse, vårløk, chili, rødløk, revet ost og crème fraîche i en bolle. Krydre med salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøle seg noe. Del potetene i to. Skrap ut halvparten av innholdet med en gaffel eller skje, og ha det over i bollen med fyllet. Bland det hele godt sammen.
Tips:
Du kan enten ta med deg fyllet og potetene i hver sin matboks på tur, eller du kan fylle dem hjemme og ha aluminiumsfolie rundt hver potet så fyllet holder seg i poteten.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp bålet i god tid. Det beste er om potetene enten ligger nede i glørne, eventuelt på en jernpanne.
Om du ikke har fylt potetene hjemme, så gjør du det mens bålet blir varmt.
Med et redskap kan du flytte litt på kubbene slik at du får en grop inn i bålet der potetene kan ligge. Lag et lokk av aluminiumsfolie. Legg potetene inn i bålet og ha på lokket. La potetene ligge til osten har smeltet på topp og er gyllen.
Tips:
Disse kan du fint lage hjemme på kjøkkenet også. Stekes på midterste rille i stekeovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.