Dumplings på primusen
Dumplings på primusen er deilige munnfuller som kan lages i mange varianter. Med andebryst, sesamolje, soyasaus, ingefær og chili blir dette en eksotisk snack til fjells.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Dumplings:
0.5 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 stilk
vårløk
0.5 stk
chili
1 ts
ingefær
2 ss
sesamolje
2 ss
kecap manis (søt soyasaus)
2 stk
anebryst
12 stk
gyoza- eller wontonpapir
Saus:
2 dl
kecap manis (søt soyasaus)
2 ss
sesamolje
1 ss
honning
1 ts
knust chili
0.5 stk
chili
1 ts
kvernet pepper
Utstyr som anbefales
- 1 stor plastboks
- 1 liten plastboks
- 1 pinnekjøttrist eller nettingen fra et dørslag/sil
- 1 klype
- 1 primus med gryte og lokk
- 1 gass
- 1 lighter
- Bakepapir
- Vann
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Finhakk løk, hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Varm opp en stekepanne med sesamolje, og stek grønnsakene i 5 minutter.
Tilsett soyasaus og la den redusere. Avkjøl grønnsakene litt før du har dem over i en foodprocessor sammen med andebrystet. Kjør på lav hastighet til alt er godt blandet til en farse.
Fyll en og en dumpling. Ha en god teskje fyll på hver dumpling. Bruk litt vann som lim langs kanten. Brett deigen lett sammen, og lag gjerne folder. Start til venstre ved å folde fremsiden mot venstre og fortsett over buen.
Tips:
Gyozapapir er selve deigen. Du kan selvsagt lage den selv også. Du får kjøpt gyozapapir hos alle asiatiske markeder/butikker.
Ha bakepapir i en matboks med et tynt lag hvetemel på topp. Legg dumplingene i matboksen.
Rør sammen søt soysasaus, sesamolje, honning, knust chili og kvernet pepper og ha det over i en egnet matboks. Smak til med mer sesamolje eller honning for mer smak.
Dette gjør du på tur:
Plasser nettingen/pinnekjøttristen i bunnen av kjelen på primusen og fyll med vann. (vannet skal ikke være over risten).
Varm opp på primusen på middels høy varme og plasser dumplingene på topp av nettingen/pinnekjøttristen. Dampes i 5-7 minutter under lokk.
Spikk noen spisepinner og server dumplings med saus over eller dypp en og en i sausen.