Dumplings på primusen

Dumplings på primusen

Dumplings på primusen er deilige munnfuller som kan lages i mange varianter. Med andebryst, sesamolje, soyasaus, ingefær og chili blir dette en eksotisk snack til fjells.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dumplings:

0.5 stk

løk

1 fedd

hvitløk

1 stilk

vårløk

0.5 stk

chili

1 ts

ingefær

2 ss

sesamolje

2 ss

kecap manis (søt soyasaus)

2 stk

anebryst

12 stk

gyoza- eller wontonpapir

Saus:

2 dl

kecap manis (søt soyasaus)

2 ss

sesamolje

1 ss

honning

1 ts

knust chili

0.5 stk

chili

1 ts

kvernet pepper

Utstyr som anbefales

  • ​1 stor plastboks
  • 1 liten plastboks
  • 1 pinnekjøttrist eller nettingen fra et dørslag/sil
  • 1 klype
  • 1 primus med gryte og lokk
  • 1 gass
  • 1 lighter
  • Bakepapir
  • Vann
dumplings-6.jpg

 

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Finhakk løk, hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Varm opp en stekepanne med sesamolje, og stek grønnsakene i 5 minutter. 

Tilsett soyasaus og la den redusere. Avkjøl grønnsakene litt før du har dem over i en foodprocessor sammen med andebrystet. Kjør på lav hastighet til alt er godt blandet til en farse.

Fyll en og en dumpling. Ha en god teskje fyll på hver dumpling. Bruk litt vann som lim langs kanten. Brett deigen lett sammen, og lag gjerne folder. Start til venstre ved å folde fremsiden mot venstre og fortsett over buen.

Tips:

Gyozapapir er selve deigen. Du kan selvsagt lage den selv også. Du får kjøpt gyozapapir hos alle asiatiske markeder/butikker. 

Ha bakepapir i en matboks med et tynt lag hvetemel på topp. Legg dumplingene i matboksen.

Rør sammen søt soysasaus, sesamolje, honning, knust chili og kvernet pepper og ha det over i en egnet matboks. Smak til med mer sesamolje eller honning for mer smak. 

Dette gjør du på tur:

Plasser nettingen/pinnekjøttristen i bunnen av kjelen på primusen og fyll med vann. (vannet skal ikke være over risten). 

 

Varm opp på primusen på middels høy varme og plasser dumplingene på topp av nettingen/pinnekjøttristen. Dampes i 5-7 minutter under lokk. 

 

dumplings-3.jpg

 

Spikk noen spisepinner og server dumplings med saus over eller dypp en og en i sausen. 

dumplings-8.jpg

 

Flere oppskrifter med turmat