Epleroser med blåbær
Epleroser med blåbær smaker nydelig med en kule vaniljeis. Du kan gjerne fylle dem med både vaniljekrem og andre friske bær også om du ønsker det.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Epleroser med blåbær:
4 plater
butterdeig
4 stk
epler
2 ts
sukker
2 ts
kanel
4 ss
rørte blåbær
Slik gjør du:
Epleroser med blåbær:
Varm opp stekeovnen til 190 grader.
Legg butterdeigplatene på en fjøl slik at de tiner.
Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
Kok opp en kjele med vann med 1 ss sitronsaft. Ha epleskivene i det kokende vannet, og la de koke i et par minutter sik at de blir myke. La de dryppe av på tørkepapir og avkjøl.
Kjevl ut butterdeigsplatene slik at de blir cirka 30 centimeter i lengden. Skjær hver plate i 4 lange remser.
Legg epleskiver på langs og noe overlappende på øverste del av hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen på topp.
Dryss sukker og kanel over epleskivene.
Smør et tynt lag med rørte blåbær langs nedre del av epleskivene.
Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.
Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose.
Sett eplerosene i muffinsformer.
Stek eplerosene på nederste rille i stekeovnen i cirka 50 minutter. - til de er gjennomstekt
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.