Fiskeburger
Nå kan du lage TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustads digge fiskeburgere. Med deilig fjellørret blir disse en vinner for både store og små.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fiskeburger:
1 kg
fjellørret
1.5 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
finhakket dill
1 stk
egg
1 ts
potetmel
2 ss
olje
Tips:
Til denne oppskriften kan du bruke all slags fisk. Varier gjerne med ulike urter. Hvis du vil lage en fiskekake som har litt sterk smak kan du finhakke litt chili og rive litt ingefær som blandes inn. Har du mye fisk kan det være lettere å grovkverne det. En fiskekake kan også spes med fløte, men da er vi inne på tillaging av farse.
Slik gjør du:
Fiskeburger:
Fileter fisken, og skjær den ren for skinn og bein.
Del opp fisken i små terninger og ha det i en bolle sammen med salt, pepper og dill. Bland inn et sammenvispet egg litt og litt slik at det binder seg sammen. (Blir blandingen veldig løs/bløt, kan du ha i litt potetmel.)
Form fiskefarsen til kaker i hånda di.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek fiskekakene til de er gylne og fine på den ene siden, så snus de varsomt over på den andre siden. Skal kun snus 1 gang. Bruk en gaffel for å snu.
Når de har fått fin farge på den andre siden så er de ferdige. Ikke stek dem for mye, da blir de tørre.
Tilbehør:
4 stk hamburgerbrød
Remulade
Salat, tomat
Sylteagurk
Legg kakene over i burgerbrød og fyll de med ønsket tilbehør som salat, tomatskiver, sylteagurk og remulade.