Fiskegrateng smaker ikke bare veldig godt, det er også en middagsrett som gjør hverdagen litt enklere. Den egner seg nemlig både til å lages ferdig dagen før og til å fryses ned. I tillegg kan du fint bruke fiskerester.

Fiskegrateng

Fiskegrateng smaker ikke bare veldig godt, det er også en middagsrett som gjør hverdagen litt enklere. Den egner seg nemlig både til å lages ferdig dagen før og til å fryses ned. I tillegg kan du fint bruke fiskerester.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskegrateng:

2 ss

smør

3 ss

hvetemel

4 dl

melk

0.5 ts

salt

0.25 ts

revet muskatnøtt

3 stk

egg

3 dl

makaroni

600 g

lysingfilet

2 dl

strøkavring

Slik gjør du:

Fiskegrateng:

Varm opp stekeovnen til 180 grader.

 

 

Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Pass på at sausen ikke blir for tynn. Hold heller igjen litt melk.

La sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om av og til slik at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og revet muskatnøtt.

Skill eggeplommene fra hviten, og pisk eggeplommene inn i sausen. Stivpisk eggehviten, og vend forsiktig inn i sausen.

Tilbered makaroni etter anvisningen på pakken.

Kok opp en kjele med vann, og la fisken trekke.

Ha makaroni og fisk over i sausen, og vend det sammen.

Hell blandingen over i en smurt ildfast form som måler cirka 20 x 30 cm. Dryss over strøkavring og stek fiskegratengen på midterste rille i cirka 40 minutter.

 

Tips:

Server gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med persillesmør og nykokte poteter ved siden av fiskegrateng.

Flere oppskrifter med lysing