Fiskekaker med makaronistuing kan fort bli en middag som blir barnas favoritt. Fiskekakene kan du fint lage og steke ferdig på forhånd.

Fiskekaker med makaronistuing

Fiskekaker med makaronistuing kan fort bli en middag som blir barnas favoritt. Fiskekakene kan du fint lage og steke ferdig på forhånd.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskekaker:

600 g

hysefilet

2 ts

salt

0.5 ts

revet muskatnøtt

0.5 ts

malt hvit pepper

1.5 ss

potetmel

2 ss

finhakket gressløk eller timian

3 dl

melk

2 ss

smør

Makaronistuing:

300 g

makaroni

2 stk

gulrtot

3 ss

smør

10 dl

melk

0.5 stk

sitron

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Fiskekaker:

Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskebitene og salt i en hurtigmikser, og kjør til saltet er godt blandet med fisken.

 

Tips:

Det er viktig at alle ingrediensene er helt kalde.

Tilsett revet muskatnøtt, pepper, potetmel og finhakkede friske urter. Spe inn melken - litt og litt av gangen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet. 

Kjør farsen på høy hastighet for en fin farse i noen sekunder, eller på lavere hastighet for en grov farse. 

 

Form farsen til middels store fiskekaker med en skje.

Tips:

Dypp gjerne skjeen i kaldt vann for å enklere forme fiskekakene.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne.

Makaronistuing:

 

Del gulrøttene i tynne skiver.

 

Kok makaroni etter anvisning på pakken sammen med gulrøttene.

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melken, litt og litt. La melken koke opp mellom hver gang du sper på med mer. Rør godt så sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke under omrøring i cirka 10 minutter. 

 

Vend inn den ferdigkokte makaronien og gulrøttene, og smak til med sitronsaft,  malt muskat, salt og pepper. 

Servering:

Server nystekte fiskekaker med makraonistuing. Om du har stekt opp fiskekaker fra før, kan de varmes opp i en ildfast form i stekeovnen på 180°C til de er gjennomvarme, cirka 10 minutter.

Flere oppskrifter med hyse