Fiskesuppe
Det er ekstra godt å bruke dagens fangst og lage en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur. Du kan bruke alt fra torsk til gjedde og ørret i denne retten, og med grønnsaker og en kremet saus blir dette en nydelig suppe.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fiskesuppe:
600 g
torskefilet
4 stk
delikatesseløk
2 stk
gulrøtter
0.5 stk
purre
2 ss
smør
2 dl
hvitvin
6 dl
fiskekraft
3 dl
matfløte
1 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Fiskesuppe:
Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter.
Del delikatesseløk, gulrøtter og purre i skiver.
Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter.
Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper og finhakket gressløk og persille, og la det putre til det begynner å tykne.
Ha i fisken og la den trekke i noen minutter før du serverer fiskesuppa.