Fisketaco
Fisketaco er en nydelig vri på den populære middagsretten som mange sverger til på fredager. Vi har laget to varianter med både torsk og ørret, i både tacoskjell og tortillalefse.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fisketaco:
8 stk
tacoskjell
600 g
ørret i skiver
3 ts
tacokrydder
2 ss
smør
1 stk
mango
1 boks
mais
0.5 stk
rødløk
1 stk
chili
1 pose
ruccula
1 glass
guacamole
Hjemmelaget tacokrydder:
2 ss spisskummen
2 ss chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
0.5 ts pepper
1 ts salt
Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et glass med tett lokk.
Slik gjør du:
Fisketaco:
Varm opp stekeovnen til 180 gr, og stek tacoskjellene etter anvisning på pakken.
Del ørreten i middels store biter og krydre med tacokrydder.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres ørretbitene til de er gylne.
Del mango i terninger, rødløk og chili i skiver.
Ha ruccola og guacamole i bunn av hvert tacoskjell og fordel mango, mais og ørretbitene på topp. Avslutt med rødløk og chili.
Hjemmelaget guacamole:
- 2 stk spisemodne avocadoer
- 1 stk fedd hvitløk , finhakket
- 0,5 stk rød chili
- 1 stk lime, kun saften
Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn finhakket chili og hvitløk.
Smak til med ferskpresset lime og salt.