Fisketaco med panert torsk
Med friskt tilbehør som mango, avokado, rødløk, mais og koriander smaker fisketaco med panert torsk herlig med rømme til. I butikken kan du kjøpe ferdig tacokrydder til fisk, men du kan også enkelt lage ditt eget.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fisketaco med panert torsk:
600 g
torskefilet
1 stk
egg
100 g
siktet hvetemel
100 g
strøkavring
3 ts
tacokrydder
2 dl
olje
0.5 stk
rødløk
2 stk
avokado
0.5 stk
agurk
3 dl
lettrømme
2 stk
lime
8 stk
små tortillalefser
Tacokrydder:
2 ss spisskummen
2 ss chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
0.5 ts pepper
1 ts salt
Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et glass med tett lokk.
Slik gjør du:
Fisketaco med panert torsk:
Del torsken i strimler.
Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og tacokrydder i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i strøkavringen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av.
Del rødløk og agurk i skiver og avokado i terninger. Ha det over i en bolle og tilsett rømme og lime. Rør det godt sammen og smak til med salt og pepper.
Dander på hver tortillalefse med panert torsk på topp og avslutt med koriander.