Fløtegratinerte poteter er nydelig tilbehør til både stek og biff. Denne er full av smak og fylde med en kremet saus og mozzarella på topp.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er nydelig tilbehør til både stek og biff. Denne er full av smak og fylde med en kremet saus og mozzarella på topp.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fløtegratinerte poteter:

700 g

store poteter

4 dl

matfløte

1 fedd

hvitløk

1 ts

salt

1 ts

pepper

220 g

revet ost

Tips:

Hvis du ønsker mer smak i de gratinerte potetene kan du fint tilsette friske urter som timian, basilikum eller rosmarin.

Slik gjør du:

Fløtegratinerte poteter:

 

Varm opp stekeovenen til 200 grader.

 

Skrell og del potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin.

Smør en ildfast form og legg potetskivene i formen.

Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen før fløten koker.

Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper.

Hell fløteblandingen over potetene.

Sett formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 30 minutter.

 

Ha ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten er gyllen.

Flere oppskrifter på tilbehør til fisk og vilt