Focaccia
Focaccia er et tilbehør du kommer til å elske. Spesielt smaker det nydelig til grillmaten, til en deilig viltgryte, til pasta eller ved siden av søndagssteken.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Focaccia:
1 kg
hvetemel
50 g
fersk gjær
7 dl
lunkent vann
1 dl
olivenolje
1 ts
salt
Topping:
0.5 dl
olivenolje
1 ss
havsalt
3 kvister
rosmarin
Slik gjør du:
Focaccia:
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Ha melet i en bakebolle og smuldre gjæren over i melet. Tilsett vann og olivenolje, og elt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet.
Tilsett salt og elt videre på middels hastighet i 10 minutter, til deigen slipper bollen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Pensle en form som er cirka 30 x 40 centimeter med olivenolje. Ha deigen over i formen og fordel olivenolje på topp. Dra deigen utover med fingrene samtidig som du lager groper i deigen.
Dryss rikelig med havsalt over deigen og fordel små kvaster med rosmarin.
Tips:
Du kan også bruke topping som oliven, soltørkede tomater, hvitløk, parmesan, mozzarella eller cherrytomater om du ønsker mer smak.
Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.