Focaccia er et tilbehør du kommer til å elske. Spesielt smaker det nydelig til grillmaten, til en deilig viltgryte, til pasta eller ved siden av søndagssteken.

Focaccia

Focaccia er et tilbehør du kommer til å elske. Spesielt smaker det nydelig til grillmaten, til en deilig viltgryte, til pasta eller ved siden av søndagssteken.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Focaccia:

1 kg

hvetemel

50 g

fersk gjær

7 dl

lunkent vann

1 dl

olivenolje

1 ts

salt

Topping:

0.5 dl

olivenolje

1 ss

havsalt

3 kvister

rosmarin

Slik gjør du:

Focaccia:

 

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

 

Ha melet i en bakebolle og smuldre gjæren over i melet. Tilsett vann og olivenolje, og elt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet.

Tilsett salt og elt videre på middels hastighet i 10 minutter, til deigen slipper bollen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Pensle en form som er cirka 30 x 40 centimeter med olivenolje. Ha deigen over i formen og fordel olivenolje på topp. Dra deigen utover med fingrene samtidig som du lager groper i deigen.

Dryss rikelig med havsalt over deigen og fordel små kvaster med rosmarin.

 

Tips:

Du kan også bruke topping som oliven, soltørkede tomater, hvitløk, parmesan, mozzarella eller cherrytomater om du ønsker mer smak.

Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter på tilbehør finner du her