Er du på jakt etter en deilig middag - enten du er hjemme eller ute på tur? Da må du prøve vår nye friluftsgryte. Samtidig feirer vi Friluftslivets år med denne deilige viltgryta.

Friluftsgryte

Er du på jakt etter en deilig middag - enten du er hjemme eller ute på tur? Da må du prøve vår nye friluftsgryte. Samtidig feirer vi Friluftslivets år med denne deilige viltgryta.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Friluftsgryte:

800 g

viltkjøtt fra lår/bog/rundbiff

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

200 g

sopp

1 ss

smør

1 stk

løk

3 stk

gulrøtter

1 stk

purre

3 ss

søt soyasaus (kecap manis)

1 l

kjøttkraft

Perfekt gryte å varme på bålet

Lag ferdig gryta hjemme, og varm den opp på bålet. Det blir garantert en suksess.

 

Slik gjør du:

Friluftsgryte:

Skjær kjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttetet.

Del løken i to, og del hver halvdel i skiver. Del soppen i skiver. Fres løken og soppen sammen med kjøttet. 

Skrell gulrøttene og skjør dem i skiver. Del purren i skiver. 

Ha kjøttblandingen over i en gryte, og rør inn soyasausen. Tilsett  kraft, alle grønnsakene og krydder.

Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.

Smak til med salt, pepper og frisk timian.

Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.

 

Hele Norge spiser ute

 

Friluftsgryta  er hovedretten i 3-retteren til "Hele Norge spiser ute", og er både enkel å lage og servere til mange.

19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år. NJFFs lokalforeninger kan søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen.