Friluftsgryte
Er du på jakt etter en deilig middag - enten du er hjemme eller ute på tur? Da må du prøve vår nye friluftsgryte. Samtidig feirer vi Friluftslivets år med denne deilige viltgryta.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Friluftsgryte:
800 g
viltkjøtt fra lår/bog/rundbiff
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
200 g
sopp
1 ss
smør
1 stk
løk
3 stk
gulrøtter
1 stk
purre
3 ss
søt soyasaus (kecap manis)
1 l
kjøttkraft
Perfekt gryte å varme på bålet
Lag ferdig gryta hjemme, og varm den opp på bålet. Det blir garantert en suksess.
Slik gjør du:
Friluftsgryte:
Skjær kjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttetet.
Del løken i to, og del hver halvdel i skiver. Del soppen i skiver. Fres løken og soppen sammen med kjøttet.
Skrell gulrøttene og skjør dem i skiver. Del purren i skiver.
Ha kjøttblandingen over i en gryte, og rør inn soyasausen. Tilsett kraft, alle grønnsakene og krydder.
Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt, pepper og frisk timian.
Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.
Hele Norge spiser ute
Friluftsgryta er hovedretten i 3-retteren til "Hele Norge spiser ute", og er både enkel å lage og servere til mange.
19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år. NJFFs lokalforeninger kan søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen.