Frokostburrito
Egg, bønner og bacon er aldri feil for å bli god og mett. I tillegg smaker det ekstra godt i en meksikansk variant. Frokostburrito kan du enkelt lage ferdig hjemme.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Frokostburrito:
8 stk
små maistortilla
1 boks
kidneybønner
400 g
kjøttdeig
190 g
bacon
8 stk
egg
170 g
revet ost
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Tips
Denne kan du fint både lage og steke ferdig hjemme. Om du ønsker å nyte den varm, pakker du hver burrito i aluminiumsfolie og varmer den enten på primusen eller på bålet.
Vi har laget en vill vri med kjøttdeig av elg, og det smakte nydelig. Men her kan du fint bruke både pølsebiter eller annen kjøttdeig også.
Slik gjør du:
Frokostburrito:
Varm opp stekeovnen til 200 °C.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme med smør, og fres kjøttdeigen og bønnene til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, eventuelt litt spisskummen underveis.
Stek baconet til det er sprøtt. For effektiv matlaging kan du gjøre det i stekeovnen. Ha bakepapir på et stekebrett og legg skivene ved siden av hverandre. Stekes i cirka 6 minutter på 220 grader varmluft, til baconet er gyllent og sprøtt.
Visp eggene sammen og tilsett 0.5 dl vann. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og ha eggerøren i stekepannen. Skyv eggerøren inn mot midten etter hvert som den stivner. Krydre med salt og pepper. Skru av varmen og la eggerøren steke ferdig på ettervarmen mens du forbereder resten.
Legg en tortilla på et ark aluminiumsfolie. Legg på 2 ss kjøtt og bønner, 1 ss eggerøre, 2 skiver bacon og 2 ss revet ost.
Rull sammen tortillalefsen og pakk den inn i folien. Legg foliepakkene på en stekeplate. Stekes på midterste rille i stekeovnen i cirka 10 minutter.
Pakk med i matboksen og ta gjerne med tilbehør som rømme, salsa, cherrytomater og gressløk.