Fylte horn i matpakka
Fylte horn i matpakka er helt genialt når du skal ut på tur. De kan lages dagen i forveien eller de kan fryses ned og tas opp til neste tur. Best av alt - de kan fylles med dine favoritter.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Deig:
75 g
margarin
3 dl
melk
500 g
siktet hvetemel
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
2 stk
egg (1 til pensling)
Fyll:
1 ss
smør
400 g
kjøttdeig av vilt
16 stk
osteskiver
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 stk
egg
1 dl
sesamfrø
Tips til fyll
Kjøtt: Spekepølse, spekeskinke, bacon, ulike oster og biffstykker.
Saus: Pesto, tomatsaus og crème fraîche.
Grønnsaker: Løk, tomat, vårløk, sopp og paprika.
Alt ettersom hva du er mest glad i. Bare husk at de lett skal rulles sammen, så det kan være lurt å ikke ha for mye fyll.
Slik gjør du:
Deig:
Smelt margarinen og bland sammen med melken.
Ha hvetemel og gjær i en bakebolle, og tilsett melke- og margarinblandingen. Kjør på lav hastighet i kjøkkenmaskinen i fem minutter. Tilsett salt på slutten.
Tilsett 1 egg og kjør videre på middels hastighet i fem minutter, til deigen slipper bollen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i cirka 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
Fyll:
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen som en stor pizza. Del opp deigen i 8 trekanter.
Legg osteskiver og kjøtt på hver trekant, og ha på salt og pepper. Rull hvert pølsehorn fra ytterkanten og innover mot midten.
Ha bakepapir på en stekeplate og legg hornene med tuppen ned så de holder seg sammen under heving og steking.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Visp egget og pensle hornene før du drysser over sesamfrø.
Stek hornene på midterste rille i 10 til 12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.