Gjeddeburger: Gjeddekaker passer til både bruger og med grønnsaker og saus som tilbehør.

Gjeddeburger

Gjeddeburger med salat og dressing er perfekt i sommervarmen. Gjedde er kjent for å ha mye bein, så et godt tips er å bruke en pinsett for å fjerne dem.

Middels50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gjeddekaker:

400 g

gjeddefilet

0.5 stk

løk

2 ss

mykt smør

1 dl

hvetemel

1.5 dl

melk

1 stk

egg

1 ts

salt

1 ts

pepper

0.5 stk

musat

2 ss

smør (til stekeing)

Dressing:

150 g

majones

1 dl

rømme

2 ss

sitronsaft

1 dl

chilisaus

6 skiver

sylteagurk

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Tilbehør:

1 pose

babyleaf-salat

2 stk

tomat

0.5 stk

løk

4 stk

hamburgerbrød

Slik gjør du:

Gjeddekaker:

 

Mal fisk, løk og smør i en blender eller med en stavmikser. Det er viktig å ikke male for lenge, for da blir kakene seige, så det beste er å blande inn resten av ingrediensene for hånd i en stor bolle.

 

Bland inn melet vekselvis med melken. Rør inn egg og krydder.

Varm opp en stekepanne med smør på middelsvarme og brun smøret.

Dypp en skje i varmt vann og ta opp passe mengde fiskefarse. Dypp skjeen i varmt vann en gang til og form gjeddekakene til ønsket størrelse i hånden. Ved å dyppe skjeen i et glass varmt vann mellom hver kake så sitter ikke deigen igjen i skjeen.

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kakene i 2-3 minutter på hver side.

Dressing:

Ha majones, rømme, sitronsaft, chilisaus og sylteagurkskivene i en blender og kjør til du får en kremet dressing uten klumper.

Smak til med salt og pepper. Ønsker du en sterkere dressing kan du ha i mer chilisaus.

 

Del tomater og løk i skiver.

Salat på bunnen av hamburgerbrødet. Legg gjeddekake og dressing på topp og avslutt med toppen av hamburgerbrødet.​

Gjeddetips:

Gjedda er en ypperlig matfisk, men har bein som sitter løst i fiskekjøttet (Y-bein). Dette har gjort at den ofte benyttes til fiskefarse. Men det er ingen grunn til å glemme andre former for tilberedning som sprøstekt gjedde eller gratinert gjeddefilet i form.

Flere oppskrifter med gjedde