Gjeddeburger
Gjeddeburger med salat og dressing er perfekt i sommervarmen. Gjedde er kjent for å ha mye bein, så et godt tips er å bruke en pinsett for å fjerne dem.
Middels•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gjeddekaker:
400 g
gjeddefilet
0.5 stk
løk
2 ss
mykt smør
1 dl
hvetemel
1.5 dl
melk
1 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
0.5 stk
musat
2 ss
smør (til stekeing)
Dressing:
150 g
majones
1 dl
rømme
2 ss
sitronsaft
1 dl
chilisaus
6 skiver
sylteagurk
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Tilbehør:
1 pose
babyleaf-salat
2 stk
tomat
0.5 stk
løk
4 stk
hamburgerbrød
Slik gjør du:
Gjeddekaker:
Mal fisk, løk og smør i en blender eller med en stavmikser. Det er viktig å ikke male for lenge, for da blir kakene seige, så det beste er å blande inn resten av ingrediensene for hånd i en stor bolle.
Bland inn melet vekselvis med melken. Rør inn egg og krydder.
Varm opp en stekepanne med smør på middelsvarme og brun smøret.
Dypp en skje i varmt vann og ta opp passe mengde fiskefarse. Dypp skjeen i varmt vann en gang til og form gjeddekakene til ønsket størrelse i hånden. Ved å dyppe skjeen i et glass varmt vann mellom hver kake så sitter ikke deigen igjen i skjeen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kakene i 2-3 minutter på hver side.
Dressing:
Ha majones, rømme, sitronsaft, chilisaus og sylteagurkskivene i en blender og kjør til du får en kremet dressing uten klumper.
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en sterkere dressing kan du ha i mer chilisaus.
Del tomater og løk i skiver.
Salat på bunnen av hamburgerbrødet. Legg gjeddekake og dressing på topp og avslutt med toppen av hamburgerbrødet.
Gjeddetips:
Gjedda er en ypperlig matfisk, men har bein som sitter løst i fiskekjøttet (Y-bein). Dette har gjort at den ofte benyttes til fiskefarse. Men det er ingen grunn til å glemme andre former for tilberedning som sprøstekt gjedde eller gratinert gjeddefilet i form.