Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell er perfekt som fingermat, på tapasbordet eller som forrett. Dette er deilige munnfuller med smak av blåskjell, ost, baconbiter, chili, løk og vårløk.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gratinerte blåskjell:

1 kg

blåskjell

2 stk

sjalottløk

3 ss

olivenolje

2 dl

hvitvin

0.5 stk

løk

1 stk

chili

1 stilk

vårløk

1 ss

smør

180 g

baconterninger

2 dl

revet gulost

Tips:

Du kan fylle gratinerte blåskjell med andre grønnsaker også. Det smaker godt med både parmesan, cheddarost, brødrasp og spekeskinke. Om du ønske mer smak kan du skvise litt sitron over fyllet, ha urter eller annet krydder. 

Slik gjør du:

Gratinerte blåskjell:

Varm opp ovnen til 220 grader. 

Skyll blåskjellene og sjekk at alle skjellene er lukket. Kast de skjellene som ikke lukker seg når du «kakker» på dem og de som er skadet. Finhakk sjalottløken.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje, og fres sjalottløken til den er blank.Tilsett hvitvin og blåskjell, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i den ene halvdelen av skjellet. Legg de i en ildfast form. 

Finhakk løken og skjær chili og vårløk i skiver. 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og ha i baconterningene og løken. 

Ha i chili og vårløk når baconbitene og løken begynner å få farge. Stek videre i et par minutter, til baconet har blitt sprøtt. 

 

Ha baconfyllet og revet ost på topp av hvert blåskjell. Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen. 

Flere oppskrifter med blåskjell