Gravet duebryst smaker helt nydelig både som forrett og som snacks. Det er dessuten veldig enkelt å lage, du må bare beregne litt god tid.

Gravet duebryst

Gravet duebryst smaker helt nydelig både som forrett og som snacks. Det er dessuten veldig enkelt å lage, du må bare beregne litt god tid.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Gravet duebryst:

4 stk

duebryst

2 ss

salt

3 ss

sukker

6 stk

knuste einebær

2 ss

akevitt

Tilbehør:

Tyttebærømme
Ruccula
Flatbrød/kjeks

Slik gjør du:

Gravet duebryst:

 

Flå duene og ta ut brystene. 

 

Bland sammen salt og sukker i en bolle. Knus einebærene og ha det over i bollen. Hell halvparten av blandingen i en form med høye kanter. Legg duebrystene i formen og hell resten av blandingen over filetene. Gni det godt inn.

Hell noen dråper akevitt på duebrystene, og dekk formen med plastfolie.

Legg en liten fjøl eller lignende over kjøttet og en pakke salt eller hvetemel på topp slik at duebrystene ligger i press.

Sett formen i kjøleskap og la den stå i 1-2 døgn. 

 

Del de gravede duebrystene i tynne skiver. Server gjerne med kjeks eller flatbrød, ruccula og tyttebærrømme.

Hvordan flå fuglen

Oppskrifter med due