Grillet makrell med sommerkål
Enkelt, men utrolig godt. Det er rett og slett det grillet makrell med sommerkål er. En rett som oser av sommer og som smaker vidunderlig.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Grillet makrell:
4 stk
makrell
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
solsikkeolje
Kremet sommerkål:
1 stk
sommerkål
2 ss
smør
2 dl
fløte
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 stk
sitron
4 kvister
timian
Slik gjør du:
Grillet makrell:
Rens og fileter makrellen. Ha på salt og pepper.
Varm opp grillen på middels varme og ha et stykke aluminiumsfolie på risten. Smør litt olje på folien, og legg på makrellfiletene med skinnsiden ned. Grill makrellfiletene i cirka 4 minutter, til makrellen er ferdig. La den hvile.
Kremet sommerkål:
Del sommerkålen i skiver, og gi den et par minutter på hver side på grillen.
Ha sommerkålen over i en kjele med smør, og la det frese et par minutter før du tilsetter fløte, salt, pepper og saften av 1 sitron. La det putre i 1-2 minutter.
Server grillet makrell med kremet sommerkål, saften av sitron og rikelig med frisk timian på topp.
Grillet makrell = sommer
Du vet det er sommer når du kan servere nyfisket makrell til middag. Grillet makrell er noe av det beste som finnes, og da er det ikke så viktig med masse tilbehør. Fisken har masse god smak, og da er rett og slett et enkle ofte det beste – som en kremet sommerkål.