Grove fiskekaker
Har du fisk i fryseren? Da burde du få med deg barna og lage grove fiskekaker til middag. Med pommes frites og salat blir dette et lite festmåltid for både store og små.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Grove fiskekaker:
600 g
laksefilet
5 stk
mellomstore poteter
0.5 stk
løk
1.5 dl
strøkavring
1 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tilbehør:
Pommes frites
Salat
Remulade
Slik gjør du:
Grove fiskekaker:
Kok opp vann i en kjele og senk varmen. Del laksefileten i skiver, og legg skivene over i kjelen. La fisken trekke i ca. 8 minutter. Vannet skal ikke koke.
Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem til de er møre.
Finhakk løken.
Ha laksefiletene og potetene i en bolle og tilsett finhakket løk, kavring, egg, salt og pepper. Bland det hele godt sammen og form til passe stor laksekaker.
Varm opp en stekepanne med smør, og stek laksekakene til de har en gyllen og sprø skorpe.
Server med ditt favorittilbehør - for eksempel pommes frites og salat eller poteter og grønnsaker. Remulade smaker veldig godt til laksekaker. Du kan også lage fiskeburger av disse fiskekakene.