Hjort i karri
Hjort i karri er ikke en tradisjonell viltgryte, men det er absolutt perfekt høstmat. En smakseksplosjon med deilige grønnsaker og mørt hjortekjøtt.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjort i karri:
800 g
mørbrad av hjort
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
3 ss
karri
3 stk
gulrot
2 stilker
stangselleri
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
2 stk
poteter
1 l
grønnsakskraft
5 ss
maizena
Australsk oppskrift
Denne oppskriften har jeg fått fra min svigerfamilie fra Australia. Men kyllingen er byttet ut med hjort, og det smakte fantastisk.
Slik gjør du:
Hjort i karri:
Del kjøttet i mellomstore biter, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres kjøttet til det får en fin stekeskorpe.
Tips:
Stek kjøttet i flere omganger slik at det ikke koker, og at det får en fin stekeskorpe.
Tilsett karri, og rør det godt inn i kjøttet.
Tips:
Pass på å ikke ta på for mye karri med en gang. Det er bedre å tilsette mer mot slutten om man ønsker mer smak. Smak deg frem underveis.
Del gulrøtter, selleri og løk i skiver, potetene i små biter og paprika i mellomstore biter. Ha grønnsakene over i gryta med kjøttet og la det frese i cirka fem minutter.
Tilsett kraften. Alt skal være dekket. La det småkoke til grønnsakene er møre.
Ha i litt jevning mot slutten for å tykne sausen. Krydre med salt, pepper og eventuelt mer karri. Server med nykokt ris.