Hjort i karri er ikke en tradisjonell viltgryte, men det er absolutt perfekt høstmat. En smakseksplosjon med deilige grønnsaker og mørt hjortekjøtt.

Hjort i karri

Hjort i karri er ikke en tradisjonell viltgryte, men det er absolutt perfekt høstmat. En smakseksplosjon med deilige grønnsaker og mørt hjortekjøtt.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hjort i karri:

800 g

mørbrad av hjort

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

3 ss

karri

3 stk

gulrot

2 stilker

stangselleri

1 stk

løk

1 stk

rød paprika

2 stk

poteter

1 l

grønnsakskraft

5 ss

maizena

Australsk oppskrift

Denne oppskriften har jeg fått fra min svigerfamilie fra Australia. Men kyllingen er byttet ut med hjort, og det smakte fantastisk.

 

hjort i karri-2.jpg

 

Slik gjør du:

Hjort i karri:

Del kjøttet i mellomstore biter, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres kjøttet til det får en fin stekeskorpe.

Tips:

Stek kjøttet i flere omganger slik at det ikke koker, og at det får en fin stekeskorpe.

 

hjort i karri-3.jpg

Tilsett karri, og rør det godt inn i kjøttet.

Tips:

Pass på å ikke ta på for mye karri med en gang. Det er bedre å tilsette mer mot slutten om man ønsker mer smak. Smak deg frem underveis.

Del gulrøtter, selleri og løk i skiver, potetene i små biter og paprika i mellomstore biter. Ha grønnsakene over i gryta med kjøttet og la det frese i cirka fem minutter.

 

 

hjort i karri-4.jpg

Tilsett kraften. Alt skal være dekket. La det småkoke til grønnsakene er møre.

Ha i litt jevning mot slutten for å tykne sausen. Krydre med salt, pepper og eventuelt mer karri. Server med nykokt ris.

Hjort i karri-6.jpg